No comment

Oltean: Din Iohannis şi Antonescu am face un candidat impecabil

Jurnalist: În cadrul Delegaţiei Permanente, liberalii vor decide prin vot deschis sau nu, cine va fi candidatul lor la prezidenţiale, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu. Din punctul dumneavoastră de vedere, mă refer aici la experienţa politică, cine corespunde mai bine profilului de candidat la preşediniţia Romîniei: Iohannis sau Antonescu?


Ioan Oltean: Nu aş vrea să influenţez votul colegilor mei, aşa că daţi-mi voie să nu mă pronunţ (n.r.- râde). Ei vor decide prin vot, sunt responsabili. Sunt doi oameni foarte serioşi, sunt doi candidaţi foarte buni, trebuie să recunoaştem asta. Sigur, din ei doi am face unul impecabil, dar cel care nu o să câştige, o să pună umărul la muncă cu celălalt şi va fi bine. Lăsăm liberalilor libertatea deplină în a-şi exprima opţiunea.


Jurnalist: Dacă sunteţi aşa de hotărîţi să cîştigaţi alegerile prezidenţiale va trebui să ţineţi cont şi de UDMR. Cum vedeţi viitoarea colaborare cu UDMR?


Ioan Oltean: Eu cred că, în turul doi, UDMR va vota cu un candidat de dreapta. Să nu uităm că UDMR este un partid de dreapta, este membru al PPE, împreună cu PDL şi PNL. Întotdeauna au susţinut un preşedinte de dreapta, nici cu Iliescu, nici cu Năstase, UDMR nu a prea mers şi nu va merge nici acum, în cea mai mare proporţie, chiar dacă ei sunt antrenaţi în jocul puterii actuale. Noi contăm pe votul maghiarilor, chiar şi în primul tur, dar în turul doi, în opinia mea, şi sper să nu greşesc, vom avea sprijinul lor în proporţie majoră.


Jurnalist: În turul doi veţi conta şi pe voturile PMP-ului? Sunteţi dispuşi să purtaţi negocieri cu aceştia?


Ioan Oltean: În turul doi, noi contăm pe voturile tuturor ce sunt antrenaţi în formaţiuni politice de dreapta. Evident şi ale PMP-ului, şi ale PNŢCD-ului şi ale altor partide, care deocamdată rămân partide de sine stătătoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5