Iohannis: Părerea lui Oltean este privată; nu doresc negocieri care nu duc niciunde

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, marți, că poziția vicepreședintelui PDL Ioan Oltean, potrivit căruia pentru al doilea tur e nevoie de discuții cu toate structurile politice de dreapta, reprezintă o opinie privată.

"Un coleg în calitate privată și-a exprimat o părere strict privată care nu este părerea ACL. Treaba cu negocierea este foarte simplă. Eu nu concep să fie tranzacționate voturile românilor ca o marfă. Nu se poate așa ceva. Am spus că nu voi negocia cu candidații care nu au intrat în turul doi pentru voturi. Ce să negociez? Ei nu au în buzunar aceste voturi. Aceste voturi sunt ale românilor, fiecare cu votul lui. Aceste voturi ale românilor mă interesează. Ce vreți, să mă apuc și eu de trocuri politice, să-i promit că-l fac prim-ministru de rezervă sau că îl fac consilier de obiecte sau de lucruri? Nu pot să fac așa ceva", a spus Iohannis într-o conferință de presă.

În opinia sa, astfel de negocieri nu duc "niciunde".

Întrebat dacă înainte să prezinte această poziție a discutat cu Vasile Blaga, președintele PDL, Iohannis a răspuns afirmativ.
"Noi am discutat aceste lucruri. Toate aceste lucruri sunt discutate în conducerea Alianței Creștin Liberale", a precizat Klaus Iohannis.

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a afirmat, marți, că pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale este nevoie de negocieri cu reprezentanții tuturor forțelor care se revendică a fi de dreapta.

"Aici am un punct de vedere oarecum diferit de cel al domnului președinte Klaus Iohannis. Eu cred că interesul nostru este acela de a câștiga alegerile și, pentru aceasta, este nevoie de discuții cu toți cei care, într-un fel sau altul, sunt așezați pe eșichierul politic de dreapta, cei care într-un fel sau altul reprezintă dreapta, în așa fel încât toată dreapta, în totalitatea ei, în mod unitar, să participe la actul electoral. Pentru aceasta e nevoie să se poarte discuții cu toate structurile politice de dreapta, e nevoie să se poarte discuții cu toți liderii care, într-un fel sau altul, au influență și care pot determina o participare masivă a electoratului de dreapta la vot", a afirmat vicepreședintele PDL, marți, la RFI.

Sursa: Agerpres

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5