Oltean: Este exclus ca ACL să aibă un alt candidat decât Iohannis

Liderul PDL BN Ioan Oltean susţine că pentru prima dată vom avea un candidat atipic la preşedinţia României, în persoana lui Klaus Iohannis, un om care se caracterizează nu prin vorbe, ci prin fapte. Potrivit lui Oltean, Iohannis este omul de care România are nevoie în următorii 10 ani.

,,Pentru prima dată avem un candidat atipic la preşedinţia României în raport cu toţi ceilalţi candidaţi. Un om care înainte de a-şi depune candidatura are în spatele lui realizări marcante. 14 ani de administraţie a oraşului Sibiu. Este omul care a introdus sibiul în Uniunea europeană, înainte de a intra România în Uniunea Europeană. Este neamţul care a rămas în România să trăiască aici alături de români, deşi ar fi putut pleca în Germania.

Este omul care se caracterizează nu prin vorbe, ci prin fapte. Este omul care vorbeşte puţin, este zgârcit la vorbe, dar este bogat în fapte şi nu vrea să ajungă la Cotroceni ca să vorbească mult, ci vrea să ajungă acolo ca să facă fapte, să fie un bun mediator, un bun reprezentant al României în afara graniţelor, un bun catalizator al intereselor ţărilor europene pentru România şi al investitorilor străini pentru România. Este un personaj politic care are excelente relaţii cu lideri politici europeni şi nu numai. Este un om care nu se angajează în dezbateri sterile, care nu agreează cancanurile şi care vrea să facă treabă pentru România. De aceea, noi îl susţinem pe Klaus Iohannis. De aceea, eu sunt angajat cu toată energia mea în susţinerea lui Klaus Iohannis. Cred cu sinceritate că este omul de care România are nevoie în următorii 10 ani”, a declarat Ioan Oltean într-o conferinţă de presă.

În opinia acestuia este exclus ca ACL să aibă un alt candidat la alegerile prezidenţiale decât Klaus Iohannis. Oltean spune că nici procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu Agenţia Naţională de Integritate nu poate schimba candidatura lui Iohannis, deoarece nu a fost stabilit vreun termen pentru recurs.

,,Este exclus. Alianţa are candidat, pe Klaus Iohannis. Orice fel de discuţie care se poartă în afara acestei realităţi sunt speculaţii şi dezinformări ale actualei puteri. Nu există niciun motiv, absolut niciunul, de nicio natură, pentru care alianţa să-şi schimbe candidatul. Klaus Iohannis este candidatul nostru şi este un candidat excelent. Tot ce se spune despre el sunt doar lucruri mincinoase şi făcute cu tendinţa de-al discredita, în stilul nostru caracteristic. Noi nu suntem sănătoşi dacă nu băgăm în aceeaşi oală toţi candidaţii. Este inadmisibil, dar aceştia suntem, nu ne putem muta de aic. Nu are niciun proces în momentul acesta. Nu are niciun termen în momentul acesta. Este acel proces cu ANI, dar nu avem termene, nu avem nimic, câştig de cauză la instanţa de fond. O să vedem ce o să fie în continuare. Plecăm de la premisa că este nevinovat, instanţa de fond i-a dat câştig de cauză şi sperăm ca şi instanţa de recurs să aibă acelaşi punct de vedere. Deocamdată, nu există niciun motiv, de nicio natură, care să-l împiedice să candideze sau care să ne determine pe noi, cei care reprezentăm Alianţa, să nu susţinem această candidatură. Klaus Iohannis este şi va rămâne candidatul nostru pentru prezidenţiale”, a precizat co-preşedintele ACL BN Ioan Oltean.

Întrebat dacă se aşteaptă la alte înscrieri surpriză pe ultima sută de metri în cursa pentru prezidenţiale, dacă crede într-o revenire spectaculoasă a lui Crin Antonescu:

,,Nu! Eu sper că domnul Crin Antonescu şi îmi exprim această convingere- este un om echilibrat şi se va ataşa echipei de susţinere a lui Klaus Iohannis. Sunt absolut convins că acolo se va ajunge. Şi aşa e normal, aşa trebuie să fie”, a concluzionat Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5