Ioan Oltean: Suntem conştienţi că nu a fost un vot dat nici PDL, nici PNL, nici lui Ioan Oltean. Oamenii au votat pentru Klaus Iohannis

Mulţumesc foarte mult locuitorilor municpiului Bistriţa şi locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud pentru că s-au prezentat la vot într-un număr mare, pentru modul în care au votat, ceea ce denotă că a fost un vot responsabil, un vot pentru schimbare, un vot pentru o Românie normală. Sunt absolut convins şi vreau să precizez lucrul următor: suntem conştienţi că nu a fost un vot dat nici PDL, nici PNL, nici lui Ioan Oltean, oamenii au votat pentru Klaus Iohannis, ca să fie foarte clar acest lucru. Şi în continuare le cerem votul pentru Klaus Iohannis, candidatul nostru la funcţia de preşedinte al României, omul care şi-a propus să introducă normalitatea în România, omul care şi-a propus să facă în România o altfel de politică. Nu este un om politic dependent de partide politice, nu este un om politic dependent de grupări de interese. Este un om care s-a pus la dispoziţia cetăţeanului şi doreşte să fie preşedintele tuturor românilor, a declarat liderul PDL Ioan Oltean într-o conferinţă de presă.

Oltean a mai spus că politica lui Klaus Iohannis de a nu purta negocieri cu ceilalţi candidaţi de dreapta care nu au intrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este una corectă. „Dacă vrei să faci o altfel de politică, trebuie să începi chiar de aici, din aceste momente, în care să arăţi ceea ce vrei să faci tu, ceea ce eşti tu şi să rămâi fidel unui anumit fel de a fi”, a precizat Oltean.

"Eu am spus public care era optica mea personală. Dar, sigur, Klaus Iohannis a spus-o foarte răspicat, că vrea o altfel de politică, că el nu vrea să negocieze cu liderii politici şi să promită acestora funcţii, ca ei să-şi aducă electoratul la urne pentru a-i da votul. Şi cred că este poziţia corectă aceasta, pentru că, dacă vrei să faci o altfel de politică, trebuie să începi chiar de aici, din aceste momente, în care să arăţi ceea ce vrei să faci tu, ceea ce eşti tu şi să rămâi fidel unui anumit fel de a fi. Şi ca dovadă că acest fel de a fi este unul corect, iată că Monica Macovei a subscris ideii de a-l susţine pe Klaus Iohannis şi sunt convins că şi alţi lideri politici vor subscrie. Însă cel mai important este nu liderii să subscrie, ci cetăţenii să subscrie ideii de a-l susţine pe Klaus Iohannis, în dorinţa lui de a realiza o altfel de politică în România şi de a determina în timp o altfel de manifestare a oamenilor politici. Eu cred că electoratul de dreapta, fie că este vorba despre cei care au votat-o pe Elena Udrea, fie o mare parte dintre cei care l-au votat pe Tăriceanu sau pe Meleşcanu, va veni alături de Klaus Iohannis, n-am nicio reţinere în privinţa aceasta, cu voia sau fără voia celor care au beneficiat în primul tur de votul acesta”, a concluzionat deputatul Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5