Klaus Iohannis (PNL): Dacă Ordonanţa nu trece la Senat, primarii care au migrat îşi pierd mandatul. PNL nu primeşte traseişti

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, consideră că respingerea Ordonanţei de Urgenţă 55/2014, care permite migraţia politică a aleşilor locali, de către plenul Camerei Deputaţilor demonstrează că „democraţia este vie în România”, mai ales că au fost  şi parlamentari PSD care au votat „împotrivă” ori s-au abţinut.

         „A fost surpriza plăcută a zilei de astăzi, după surpriza neplăcută a zilei de ieri, de la Curtea Constituţională, care a preferat să judece forma şi nu fondul. Astăzi iată că parlamentarii au arătat că democraţia este vie în România. Nici măcar pesediştii nu au sprijinit toţi ordonanţa domnului prim-ministru Victor Ponta, ordonanţă pe care, în continuare, o considerăm neavenită. Acest vot arată că nimic nu este pierdut, lucrurile se pot îndrepta dacă se doreşte acest lucru. Se pare că avertismentul nostru a fost auzit. Mai multă lume în Parlament a votat contra sau s-a abţinut. Sper să avem o situaţie asemănătoare şi atunci când se discută această situaţie în Senat”, a menţionat liderul PNL, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, dacă proiectul va fi respins şi la Senat, care este Cameră decizională, „ordonanţa dispare ca atare”, iar primarii care au trecut la o altă formaţiune politică sunt în nelegalitate şi „îşi vor pierde mandatele”.

„Premierul Ponta s-a gândit să-i încurajeze, dar nu are dreptate, avem un renumit jurist aicea (n.n. – deputatul Ioan Oltean), care poate să vă dea un punct de vedere juridic, dar ordonanţa respinsă îi pune pe primarii care au migrat în nelegalitate, în situaţia să îşi piardă mandatul şi aşa le trebuie”, a spus co-preşedintele ACL, Klaus Iohannis.

Acesta a menţionat că nu există aleşi locali care au trecut la PNL, iar formaţiunea pe care o conduce nu îi va primi. „Noi am spus din capul locului că nu primim traseişti. Dacă într-o organizaţie sau alta s-a întâmplat, nu au decât să facă retur”, a concluzionat Iohannis.

 

***

Co-preşedintele ACL, Klaus Iohannis, este  prezent la Bistriţa alături de prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, dar şi de alţi lideri marcanţi pentru a se întâlni cu activul celor două partide, la Hotelul Metropolis.

„Este o mare bucurie şi o plăcere că pot să fiu astăzi în Bistriţa, am sosit de puţin timp şi deja am întâlnit multă lume cunoscută. Bistriţa este un oraş pe care îl cunosc destul de bine şi  îmi face mare plăcere să revin aici. Astăzi avem planificată o întâlnire cu activul Alianţei Creştin Liberale, o întâlnire tipică de precampanie, vom avea câteva mesaje pentru colegele şi colegii noştri, pentru a pregăti cum se cuvine campania electorală”, a spus Klaus Iohannis. Şi în privinţa scorului electoral pe care îl va obţine în Bistriţa-Năsăud, Klaus Iohannis are „mari speranţe”: „Sunt ca şi acasă, sper să mă vadă şi bistriţenii cam aşa”

Comentarii

18/09/14 08:08
Un cititor ...

Domnul Johannis, acestia o sa-si piarda ( doar ) sustinerea politica al partidului care i-au "lansat"... dar ce putere pot avea asupra lor, atata vreme cat au fost ALESI DE POPULATIA LOCALA si nicidecum ptr faptul ca vremelnic si constransi ... au facut parte din partidele respective... ?! Nu le puteti face absolut nimic, ca nu-i puteti "destitui" ( Dvs partidele politice ) ... sa fim seriosi.
Ideal ar fi ca primarii sa fie scosi din sfera politicului total, ca si presedintele tzarii, iar fondurile care merg spre consiliile locale, la toate nivelurile, sa fie distribuiti de Parlament, dupa anumiti indicatori tehnico-economici, cu dezbatere in sedinta publica si nicidecum de guvern . Lasati-i pe primari sa faca administratie publica si nu politica !
Asa vadem noi democratia autentica .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5