Ioan Ţintean: Suntem aproape de un faliment economic

Controverse pe marginea proiectului de buget pe 2012. Preşedintele PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Executivul una vorbeşte, şi alta face, în condiţiile în care situaţia României din punct de vedere economic este gravă.

Ţintean a declarat că nu FMI trebuie să ia decizii în ceea ce priveşte bugetul României, ci Guvernul Boc.

,,Pe 15 octombrie era termenul limită cu care Guvernul trebuia să vină în faţa comisiilor de specialitate din guvern cu o propunere de buget pe 2012. Nu s-a întâmplat acest lucru.

Sigur, că justificarea oficială a guvernanţilor a fost aceea că nu a sosit celebra echipă de la FMI să ne dea direcţiile de orientare pentru 2012, adică să ne spună cât avem dreptul să facem inflaţie.

Suntem surprinşi ca reprezentanţi ai Opoziţiei că încă nu au fost stabilite nici criteriile majore, schiţa de bază după care să fie prezentat bugetul pe 2012, şi tot mai mult ştim că în loc de creştere economică de 4%, nu se întâmplă să fie nici 2%.

Acum se povesteşte în cercurile restrânse ale reprezentanţilor FMI, ai Băncii Naţionale şi ai Ministerului Finanţelor că vor să iasă pe piaţă cu o creştere economică posibilă în România de 1,8%, adică iarăşi ne îndreptăm spre marja de eroare de plus/minus 1,5%, cu care poate fi cotată România pe 2012, creştere economică.

Deficitul bugetar se intenţionează să se stabilească prin Constituţie la propunerea lui Traian Băsescu să nu poată depăşi 3%, ori acum se povesteşte tot mai insistent că trebuie să negociem pentru România un deficit bugetar de 4,4 – 4,8% pentru 2012.

Din capul locului, între ce se vorbeşte şi ce se face este o mare diferenţă”, a menţionat deputatul PNL Ioan Ţintean.

Liderul PNL B-N a mai spus că deţine informaţii că în interiorul PDL se duc lupte interne pentru banii care vor fi repartizaţi ministerelor conduse de oficialii democrat-liberali.

,, Avem informaţii că se duc lupte interioare în PDL pentru banii care vor fi repartizaţi ministerelor, deoarece anul 2012 este un an electoral, şi ei trebuie să îşi tragă bani mulţi, ca apoi să poată să vină cu aceste sume, ca momeli pentru primarii Opoziţiei”, a subliniat Ţintean.

,,Suntem aproape de un faliment economic”, a adăugat co-preşedintele USL B-N, Ioan Ţintean, dar în 2012, ,,USL va câştiga cu siguranţă alegerile şi puterea pentru poporul român, şi nu pentru un grup clientelar”.

,,USL va câştiga cu siguranţă alegerile din 2012.În acelaşi timp suntem conştienţi că odată cu câştigarea alegerilor şi câştigarea puterii în România pentru poporul român şi nu pentru un grup clientelar, vom prelua şi o căldare în fierbere, cu sute şi mii şi mii de probleme, încâlcituri pe care actuala guvernare o să ni le lase moştenire”, a conchis Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5