Sorin Hangan (PNL): Măsurile Guvernului sunt „o gură de oxigen” pentru multe firme

Liberalul Sorin Hangan susţine că prin măsurile economice adoptate, Guvernul USL implementează toate obligaţiile asumate de România la nivel extern, îndreaptă greşelile regimului Băsescu şi conduc ţara către creştere economică.
„O măsură foarte importantă pe care doreşte să o implementeze Guvernul este aceea de încasare a TVA doar în momentul încasării facturii, dacă plata se face prin bancă, pentru firmele cu o cifră de afaceri de până la 500.000 euro. Este o măsură pe care Guvernul doreşte să o introducă cât de curând, evident va fi discutată în luna august cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene. (…) Va fi o gură de oxigen pentru foarte multe firme, în special pentru cele care au probleme cu lichidităţile, iar pentru IMM-uri s-ar putea face chiar diferenţa între faliment şi continuarea activităţii”, a argumentat Hangan, în cadrul unei conferinţe de presă.
Liberalul bistriţean a explicat că pentru crearea de locuri de muncă, Executivul va scuti, pe perioada unui an, de la plata contribuţiilor la fondul de pensii şi şomaj acei angajatori care încadrează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani, dacă persoane astfel angajate vor fi menţinute încă un an după expirarea facilităţii. Sorin Hangan vede cu ochi buni şi măsura potrivit căreia firmele cu datorii bugetare vor fi scutite de la plata penalităţilor aferente dacă achită obligaţia principală şi dobânzile în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2012.
Eligibilitatea TVA în proiectele finanţate din fonduri europene, deductibilitatea cheltuielilor de dezvoltare şi cercetare de la 20 la 50 la sută (pentru crearea locurilor de muncă în industrii cu valoare adăugată mare) sunt alte măsuri aşteptate de mediul de afaceri, în opinia lui Hangan.
Vicepreşedintele PNL Bistriţa a anunţat că va încerca pe toate canalele politice şi administrative să propună reducerea taxelor şi accizelor la combustibil, măsură aplicată cu succes în Anglia încă de acum doi ani.

Comentarii

18/07/12 14:34
.sdlc

In sfarsit si masuri care sa incurajeze. Acu sa vedem pe Olteanu si ai lui cu forfetarul lor cu tot. Ar trebui sa imparta intre ei in mod egal vreo 45000 de ani de puscarie la cat au imparti ilegal in mandatul lor

18/07/12 15:43
cristian

Felicitări USL pentru aceste măsuri !

18/07/12 23:25
Barna Bogdan

Comisia Europeana a salutat măsurile rapide luate de premierul Victor Ponta și guvernul USL pentru a răspunde îngrijorărilor ridicate de Comisie cu privire la statul de drept și independența sistemului judiciar

19/07/12 07:25
cri

Regimul Băsescu a însemnat politizarea tuturor instituţiilor publice şi promovarea unor politruci incompetenţi în cadrul tuturor structurilor de stat. Felicitari USL pentru aceste masuri

19/07/12 11:19
Vizitator

Masurile lui Ponta
Eliberarea deținutului Năstase Adrian și numirea acestuia in funcția de Avocat al Poporului.
Arestarea cetățenilor Videanu Adrian și Udrea Elena și judecarea acestora de către un complet ad-hoc condus de Cătălin Voicu, recent decorat cu medalia Virtutea Romaniei.
Modificarea fusului orar al Romaniei, astfel incit ora 12.00 să devină ora 11.00.
Anularea prin ordonanță de urgență a tuturor autorizațiilor de construcție din comuna Deveselu.
Delegarea pentru o perioadă nedeterminată a primarului sectorului 5 al Capitalei in funcția de președinte al Comisiei de Etică a Universității București.
Desființarea DNA și delegarea tuturor procurorilor anticorupție la culesul porumbului.
Interzicerea portului de cămăși sau tricouri de culoare albă in afara unor șantiere naționale pentru construcția de blocuri.
Prelungirea cu 364 de zile a perioadei de organizare a referendumului pentru demiterea președintelui Băsescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5