Split TVA: Doar trei firme din Bistriţa-Năsăud au optat să aplice sistemul de la 1 octombrie

         Ioan Turc, preşedintele filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că doar trei firme din judeţ, din cele peste 8400 de societăţi comerciale active, au optat pentru aplicarea sistemului split TVA din 1 octombrie. Potrivit acestuia, la nivel naţional doar 250 de societăţi comerciale au optat pentru acest sistem, din miile de firme pe care le prevedea ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

         „Problemele sunt legate, în primul rând, de birocraţia stufoasă pe care acest mecanism o aduce, pe de altă parte afectarea cash-flow-ului firmelor. În România, firmele acuză o problemă legată de lichidităţi. Introducerea plit TVA afectează lichiditatea societăţilor comerciale, îndeosebi a societăţilor comerciale mici şi mijlocii”, a declarat Ioan Turc.

         Liderul PNL B-N a anunţat că la nivelul judeţului va fi demarată o campanie de strângere de semnături împotriva aplicării obligatorii a sistemului split TVA de la 1 ianuarie 2018. „Avem suficient de multe probleme în economie, această aventură nu trebuie să continue. Însuşi mesajul dat de Guvern din acest punct de vedere este de natură să lezeze interesele societăţilor comerciale din ţara noastră. Să fim serioşi, toate facilităţile pe care Guvernul le propune, respectiv diminuarea cu 5% a impozitului pe profit aferent trimestrului IV sau ştergerea penalităţilor datorate statului pentru întârzieri la plata TVA, sunt glume din punct de vedere economic, ca dovadă faptul că societăţile economice refuză să accepte acest sistem de plată defalcată a TVA”, a precizat Turc.

         În context, acesta a menţionat va continua discuţiile cu mediul economic şi cu sindicatele pentru susţinerea proiectului de lege care prevede posibilitatea direcţionării a 20% din impozitul pe profit către plata celui de-al XIII-lea, al XIV-lea salariu, „o măsură economică foarte bine primită”, de care ar beneficia toţi salariaţii din România şi care nu ar afecta bugetul naţional ci doar ar întări puterea de cumpărare a românilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5