Ioan Turc: PNL propune acordarea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu, din impozitul pe profit

Preşedintele filialei judeţene a PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc,  a anunţat că parlamentarii liberali au depus un proiect de lege care îi vizează pe antreprenori şi angajaţi deopotrivă, şi anume acordarea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu.

         „PNL nu deţine o majoritate în Parlament şi orice fel de susţinere care vine din zona societăţii civile, a patronatelor, a sindicatelor este extrem de importantă pentru succesul unei iniţiative legislative foarte corecte. Avem astăzi aproximativ 4 milioane de oameni care lucrează în mediul privat, sunt foarte puţini. Deficitul de forţă de muncă bine calificată este o frână în calea dezvoltării economice. Mediul antreprenorial resimte acest deficit de forţă de mucă din ce în ce mai sever. Odată cu majorarea salariilor în zona publică creşte şi presiunea, tentaţia de migrare dinspre zona privată. Acest fenomen este dublat de un fenomen mult mai vechi, care se referă la plecarea din ţară. Angajatoruul va putea să direcţioneze 20% din impozitul pe profit pentru acordarea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu”, a explicat Ioan Turc.

         Potrivit acestuia, dacă iniţiativa va trece, fiecare antreprenor va avea libertatea de a o aplica sau nu. „Noi suntem convinşi că toţi antreprenorii din România vor fi bucuroşi să folosească acest intstrument legislativ pentru a-şi fideliza angajaţii. Măsura nu aduce atingerte facilităţilor existente şi nici nu creează noi obligaţii. Societăţile comerciale vor fi încurajate să-şi declare profitul pentru a putea beneficia de această măsură legislativă. Va descuraja munca la negru, un fenomen care există şi pe care în cei 26 de ani de tranziţie nu am reuşit să-l limităm corespunzător”, a menţionat Turc.

         Liderul liberal a menţionat că o suimă importantă va reveni la bugetul de stat prin plata contribuţiilor la asigurările sociale şi cele de sănătate, prin impozit, dar şi prin TVA, ca urmare a consumului.

         În context, Ioan Turc a făcut referire la o altă măsură care trebuie implementată în paralel, de altfel tot o iniţiativă liberală, care se referă la neacordarea ajutoarelor sociale pentru cei care refuză un loc de muncă potrivit calificării, asta pentru că „statul nu mai poate să-şi permită fantezii financiare absolut incorecte”.     

 

Comentarii

14/09/17 09:09
Cititor

Vedeti-va de treaba... ca n-au bani sa plateasca salariile la timp, dara-mi-te inca 2 peste ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5