Ioan Turc: Am realizat 624 de noi locuri de parcare, iar peste 800 sunt în lucru!

             Primarul Bistriţei, Ioan Turc, a declarat că administraţia municipală a reuşit să amenajeze 624 de noi locuri de parcare, asta după ce fosta conducere a promovat proiecte de mobilitate urbană fără a se gândi că dispar aproximativ 4000 locuri de parcare. Potrivit acestuia, majoritatea noilor locuri de parcare au fost identificate pe amprenta fostelor puncte termice, în urma demolării acestora, prin reconfigurarea parcărilor existente, dar şi  pe alte amplasamente.

          „Aceasta este realitatea pe care am primit-o cadou de la vechea administraţie. Am amenajat, până în acest moment, 624 de locuri noi de parcare. (...) De exemplu, pe str. General Grigore Bălan am obţinut 35 de noi locuri de parcare. Valorificăm locuri care nu au fost văzute anterior. Vom face acest lucru în Piaţa Independenţei Nord. Alte locuri de parcare vor fi amenajate prin demolarea următoarelor puncte termice. Pe str. Năsăudului, Aleea Heniu, vom construi o parcare etajată. Studiul de fezabilitate este aproape finalizat. Pe Vasile Lupu, Aleea Pandurilor vom amenaja 100 de locuri de parcare, pe str. I. Minulescu – 90, pe str. Carpaţi – 135, pe str. Crinilor – 136, pe Aleea Clopoţeilor – 80. La podul Jelnei, pe lângă parcările care au fost deja amenajate, vom mai face 40 de locuri sus, pe str. Simion Bărnuţiu – pentru că avem o problemă cu parcarea în zona Tribunalului – vom amenaja 27 de locuri de parcare. În total, avem în lucru în acest moment 808 locuri de parcare”, a explicat Ioan Turc.

          Primarul municipiului a făcut referire şi la amenajarea parcării pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cu 50 de locuri, dar şi la parteneriatul cu Biserica Romano-Catolică, urmând să fie amenajate 100 de locuri de parcare pe str. Gheorghe Şincai.  

          Între timp se fac eforturi şi pentru un transport public modern cu autobuze electrice, nepoluante. Zece autobuze electrice au sosit la Bistriţa prin proiectul „Liniei verzi”, alte 20 de autobuze vor fi achiziţionate prin PNRR pentru a asigura conexiunea cu localitatea Livezile, fiind depuse alte două proiecte pentru autobuze electrice care să faciliteze legătura cu Budacu de Jos (10) şi Şieu Măgheruş (20). 

Comentarii

23/10/22 15:14
Sergiu

Lamentarile nu ajută la nimic. După doi ani de mandat primarul Ioan Turc se mai plange de "graua mostenire" de la vechea adminiatratie care a promovat proiecte de mobilitate urbană fără a se gândi că dispar aproximativ 4000 locuri de parcare. Cea mai mare problemă este că pe traseul "Liniei Verzi" peste 1000 de locuri de parcare dispar tocmai din zona centrală de pe strada Gheorghe Sincai , Piata Centrală, strada Dornei si chiar Piata Unirii, fără să se pună nimic in schimb. Ori in felul acesta centrul istoric al Bistritei riscă să devină mai degrabă un muzeu. Primarul Bistriţei, a declarat că administraţia municipală a reuşit să amenajeze 624 de noi locuri de parcare iar peste 800 sunt în lucru. Numai că acestea nu se află in zona centrală si oricum până la 4000 mai e cale lungă. Nu se mai vorbeste nimic despre parcarea supraetajată de pe strada Bistricioarei . De asemenea in Piata Mihai Eminescu incă inainte de 1989 era pravazuta amenajarea unei grădini suspendate cu o parcare generoasă sub aceasta, fără a fi necesară relocarea retelelor de utilităti din subteran. Cel putin aceste două locatii ar putea fi luate in considerate pentru compensarea partială a locurilor de parcare dispărute din zona centrală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5