Ioan Turc: Categoric, îmi doresc schimbarea prefectului până la primul tur

Preşedintele PNL B-N, Ioan Turc, susţine că şi-ar dori ca prefectul judeţului să fie schimbat până la primul tur al alegerilor prezidenţiale, menţionând că au fost trimise mai multe nume la Bucureşti din care Ludovic Orban să aleagă.

          „E atributul Guvernului, al primului-ministru. Urmează să facem o şedinţă de Birou Permanent judeţean, vom vedea cine sunt doritorii pentru funcţia de secretar de stat şi abia apoi vom transmite intenţiile la Bucureşti. (...) Eu cred că e important ca legea să fie respectată (n.n. - în privinţa schimbării prefecţilor). De ce nu mi-aş dori (n.n. – schimbarea prefectului până la primul tur). Există mai multe nume. Prefectul nu se alege, prefectul se numeşte. Lucrurile care se aleg au un anumit nivel de expunere. Prefectul se numeşte. Nu vreau ca să-i pun în dificultate pe colegii care nu vor primi nominalizarea. Sunt mai multe propuneri făcute, şi femei, şi bărbaţi”, a explicat Ioan Turc.

          În ceea ce priveşte şefii instituţiilor deconcentrate, Ioan Turc a menţionat că – aşa cum anunţa şi premierul Ludovic Orban – va fi făcut un audit la toate instituţiile publice şi ulterior se vor lua decizii. „Primul-ministru a spus-o foarte clar, urmează un audit al instituţiilor. În urma auditului se vor lua măsuri, nu arbitrar. Nu facem ce a făcut PSD. Nu dăm la o parte omul lor ca să ne punem omul nostru. Orice fel de politică de resursă umană în zona instituţiilor publice va fi făcută ca la carte, cu responsabilitate. (...) Dacă auditul iese bine, e posibil să nu fie schimbat nimeni”, a adăugat Turc.

          Acesta a mai spus că au existat primari de la PSD care l-au sunat după ce au aflat că liberalii vor intra la guvernare. „Da. Le-am urat succes în activitate şi i-am asigurat de faptul că PNL va demara politici publice în interesul comunităţilor locale, inclusiv pe aceea de a racorda judeţul Bistriţa-Năsăud la infrastructura mare, lucru care nu s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. PNL merge pe ideea de a valorifica resursa umană pe care o are. Sportul acesta de a schimba tabăra în funcţie de anotimp cred că este la final”, a mai spus Turc.

Comentarii

05/11/19 14:04
Vizitator

Inainte ca prefectul să fie înlocuit din funcție, acesta ar trebui pus sa refaca acel „spatiu comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989” situat in Piața Petru Rareș” pe esplanada din fata Prefecturii. Acest spatiu a existat pâna in decembrie 2018, fiind reprezentat de o troită dedicată Revolutiei din Decembrie 1989, pe care niste indivizi fără ratiune, in frunte cu prefectul Ovidiu Frent, au mutat-o in cimitirul de pe strada Tărpiului, inainte de a sti ce vor să pună in locul ei. Ba mai mult prefectul, Frent sustinea o mare tâmpenie cum că Piața Petru Rareș nu era un loc potrivit pentru troiță. După mintea lui nici Catedrala Mântuirii Neamului, nu ar avea ce să caute in curtea Casei Poporului din Bucuresti.
De aceea este necesar ca troita sa fie adusă inapoi, asa cum solicită bistritenii indignati de mutarea ei in cimitir, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa. Pe de alta parte, in perioada dinainte de revolutie comunistii au ridicat un bloc in coasta Bisericii de la Coroana, pentru ca Ceaușescu nu suporta sa vadă biserica de la balconul sediului PCR, dar se pare că nici neocomunistii de azi nu suportă să vadă crucea.
Cu atât mai mult, cu cât in acest an se implinesc 30 de ani de la revolutia din decembrie, 1989, troita trebuie adusă inapoi in fata Prefecturii fiindcă ea reprezentă un semn ca Revolutia româna a biruit cu ajutorul crucii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5