Ioan Turc, la Compania Naţională de Investiţii, pentru bazinul olimpic de înot din zona Cocoș! Complex acvatic de agrement, în zona Mecanica

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a participat, la sediul Companiei Naționale de Investiții, la o şedinţă de lucru cu directorul general Manuela Pătrășcoiu și cu specialiști din cadrul instituției, pentru o analiză aplicată pentru clarificarea ultimelor detalii înainte de contractarea realizării studiului de fezabilitate pentru bazinul olimpic de înot din zona Cocoș.
"Mai exact, municipalitatea va construi aici un bazin de dimensiuni olimpice pentru competiții de natație, un bazin de antrenament, saune, un centru spa, zone de relaxare, restaurant, mini-hotel și sală de conferințe. Soluția pentru asigurarea încălzirii spațiilor și a apei, precum şi a iluminatului, se va baza în mare parte pe pompe de căldură și panouri fotovoltaice, ceea ce va presupune costuri reduse de energie. Această investiție, finanțată cu bani guvernamentali, înlocuiește vechiul proiect “Aqua Park” al fostei administrații, care ar fi urmat să fie edificat exclusiv din bani ai bugetului local", declară primarul Ioan Turc.
Potrivit edilului Bistriţei, pe lângă acest obiectiv care țintește susținerea sportului de performanță, municipalitatea îşi propune să construiască din fonduri europene și un complex acvatic de agrement pentru publicul larg. "Am cumpărat deja 3,2 hectare de teren în zona „Mecanica”. În momentul de față, a fost inițiată tema de proiectare și suntem pe cale să extindem perimetrul achiziționat cu o suprafață învecinată de dimensiuni similare. În acest sens, se poartă discuții cu reprezentanți ai Aquabis și ai Consiliului Județean și cu lichidatorul Proditerm, fiind vorba de entități care dețin în administrare acel teren", explică primarul Turc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5