Ioan Turc, la dezbateri pe teme de administrație locală: Soluția modernizării orașelor este identificarea și implementarea exemplelor de bune practici

Preşedintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a participat, zilele trecute, la Oradea, la o prezentare/ dezbatere pe teme de administrație publică locală, organizată de Fundația Konrad Adenauer.

„Îi mulțumesc domnului primar Ilie Bolojan pentru invitație și pentru oportunitatea de a fi prezent la un eveniment cu adevărat de conținut. Prezentarea a fost făcută de către un specialist al domeniului, dr. Wolfgang Schuster, directorul Institutului de Dezvoltare Durabilă al orașului Stuttgart, președinte al Fundației Europene pentru Educație și președinte al Școlii de Afaceri, Tehnologie și Cultură, el fiind, timp de 16 ani (1997-2013), primar al orașului Stuttgart. Au fost abordate subiecte de interes pentru orice administrație locală care dorește să performeze: transportul în comun și mobilitatea în zonele urbane și peri-urbane, gestionarea problemei parcărilor în aglomerările urbane, conceptul de smart city și nevoia de adaptare la societatea informatizată, încurajarea economiei locale prin susținerea cu prioritate a afacerilor deja existente, metode prin care orașul poate deveni unul prietenos pentru tineri etc.”, precizează liderul liberal judeţean.

Ioan Turc a fost singurul participant fără statut de ales local, fiind alături de Ilie Bolojan, de Florin Oancea -  primarul Devei sau de Ioan Popa -  edilul Reșiței.

„Cred că soluția modernizării orașelor este identificarea și implementarea exemplelor de bune practici. Avem modele de succes. Oradea este unul dintre ele. Un oraș transformat din temelii de un primar vizionar și o administrație eficientă. La invitația d-lui primar Florin Oancea, următoarea întâlnire va fi în septembrie, la Deva”, susţine Ioan Turc. 

Comentarii

10/07/19 10:35
cititor

Domnu' Nelu, candideaza domnule pentru functia de primar si vei castiga alagerile locale, in NUME si/sau " PE PERSOANA FIZICA " cel putin nu neaparat de partid, ca dumeata ai fost viceprimar, esti cu studii superioare si experienta manageriala in domeniul administratiei , esti tanar, cu vigoare fizica si psihica ( inca ) si ai toate atuurile de a castiga ! FII TARE DOMNULE !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5