Ioan Turc: Preşedintele Consiliului Judeţean mimează îngrijorarea faţă de bugetul DGASPC! Este îngrijorat că-şi va pierde la vară fotoliul!

         Ioan Turc, liderul liberalilor bistriţeni, susţine că preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan,  nu ar trebui să fie îngrijorat de fondurile alocate pentru DGASPC, în contextul în care niciodată aceste sume nu au fost prinse integral, de la începutul anului. Acesta a nunţat că va avea o disucţie cu ministrul de resort pe această temă, la finalul săptămânii, în care va cere lămuriri asupra alocărilor făcute pe asistenţă socială.

          „Observ că Radu Moldovan a intrat foarte tare în campanie electorală, mimează o profundă îngrijorare în legătură cu bugetul destinat cheltuielor sociale. Nu a fost deloc îngrijorat în 2019 când Guvernul PSD a transferat în sarcina primăriilor 90% din cheltuielile cu plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap şi indemnizaţia lunară a persoanelor cu handicap. Înainte raportul era exact invers, adică primăriile alocau 10% din aceste cheltuieli, iar 90% venea de la Guvern. Guvernul PSD s-a spălat pe mâini de această problemă socială. Pe execuţia bugetului 2020, Guvernul PNL alocă 50% din cuantumul acestor cheltuieli. Domnul Moldovan instigă prin intermediul şefimii pesediste pe cei care lucrează în acest sistem din instituţiile cu caracter social să iasă în stradă, să facă grevă. Domnul Radu Moldovan este îngrijorat, într-adevăr, dar este înrgijorat de faptul că-şi va pierde fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, la vară”, a spus Turc.

          Liderul PNL B-N a dat asigurări celor care lucrează în sistemul de asistenţă socială că nu vor fi probleme de finanţare.

          În context, secretarul general al PNL B-N, Ovidiu Florean, a punctat faptul că, anul trecut bugetul a fost adoptat de abia în 12 aprilie şi nu au fost motive de îngrijorare. Acesta s-a referit şi la problematica „privatizării sistemului de sănătate”. „Aş vrea să-l întreb pe domnul Moldovan dacă e mai corectă o privatizare decât o privatizare ascunsă care există acum sub forma externalizărilor. Dacă ai o problemă medicală şi te internezi în Spitalul Judeţean, deşi au CT şi RMN, aparate de înaltă performanţă pentru investigaţii medicale foarte sofisticate, trimit pacienţii cu ambulanţa la Hiperdia, pe sume exorbitante decontate de CAS B-N.(...) Pentru Spitalul TBC, dacă un pacient e trimis acolo pentru o problemă medicală care ţine de achiziţionarea unui aparat de oxigen, îl trimite la Sanovil, pentru că numai ei au contract cu CAS B-N şi medicii de la Spitalul TBC stau şi se uită şi se joacă pe calculator. Mi se pare absolut incredibil să sifonăm banii publici în aşa hal”, a declarat Florean.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5