Ioan Turc: Preşedintele Iohannis este responsabil, nu avea cum să promulge bugetul. Mesaj pentru bistriţeni: intraţi în politică!

Preşedintele PNL B-N, Ioan Turc, consideră că preşedintele Klaus Iohannis a avut cel puţin trei motive pentru care a respins Legea bugetului de stat pe anul 2019, astfel că acuzele PSD sunt nefondate.

         „Preşedintele este un om politic responsabil şi preşedintele nu avea cum să promulge bugetul propus de PSD-ALDE. În primul rând, plata indemnizaţiilor lunare şi plata asistenţilor personali a fost mutată către autorităţile publice locale. PSD spune că se va face această plată din mărirea cotei pe impozitele pe venit. Este vorba despre oameni cu grad de handicap I, care au o indemnizaţie de 640 lei şi de însoţitorii acestora, care primesc un venit de circa 1500 lei. Până acum, 90% din acest efort financiar se afla în sarcina Guvernului, doar 10% era asigurat de autorităţile locale. Acum a trecut 100% la autorităţile locale. Pot să înţeleg că un oraş mare, cu o economie dezvoltată, poate, din mărirea cotei din impozitul pe venit, să asigure această sursă extrem de importantă pentru oameni aflaţi în situaţii vulnerabile, dar mă întreb ce o să facă Silivaşu de Câmpie, Miceştii de Câmpie, oraşe care se află pe buza prăpastiei, comune mici, paupere care nu sunt în stare din resursa proprie nici să-şi plătească iluminatul public. Este un motiv pentru care preşedintele Iohannis nu a promulgat bugetul”, a precizat Turc.

         Liderul liberal a menţionat că PSD-ALDE este decis „să se caţere cu picioarele pe oameni şi pe mediul de afaceri”, asta pentru că-şi propune să-şi crească veniturile din penalităţi şi amenzi cu 37% din valorificarea bunurilor confiscate cu 529% sau din taxe pe veniturile din bunuri, pe activităţi, cu 257%. „Priviţi cum într-o economie pe care ei declară că duduie, de fapt, duduie amenzile, penalităţile şi valoarea prognozată din vânzarea bunurilor confiscate”, a adăugat Turc.

         Preşedintele PNl B-N s-a referit şi la amânarea creşterii pensiilor, cu toate cu Guvernul ar fi avut obligaţia prevăzută de lege să mărească punctul de pensie de la 1 ianuarie 2019 cu 9%, „văduvindu-i pe pensionari de importante venituri”.

         „Am un mesaj pentru oamenii care resimt ce se întâmplă în această ţară: haideţi în politică, intraţi în partide. Nu vom schimba nici oraşul şi nici ţara criticând pe la colţuri sau la un ceai un weekend. Politica se face în partide. Intraţi în ce partid vă place, implicaţi-vă civic! Uşile PNL sunt larg deschise, vom avea şi o campanie de conştientizare a importanţei participării la viaţa publică. Voi face public şi numărul meu de telefon, pe pagina de facebook şi pe pagina PNL. Nu există loc de compromis, mai ales astăzi”, a concluzionat Ioan Turc. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5