Ioan Turc propune reducerea cheltuielilor cu salariile din Primăria Bistriţa. E prea multă şefime!

Liderul liberalilor din Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, consideră că Primăria municipiului Bistriţa nu ar fi nevoită să se împrumute cu suma de 7,370 milioane lei, pentru cofinanţarea unor proiecte prin POR 2014-2020, dacă bugetul anual al municipiului, de circa 2000 miliarde lei vechi, ar fi cheltuit în mod chibzuit.

„La acest nivel de cofinanţare banii puteau fi asiguraţi din fonduri proprii cu câţiva „dacă", dacă resursele ar fi alocate cu prioritate pentru cofinanţări de proiecte europene, dacă am stopa hemoragia financiară şi am cheltui banii publici cu responsabilitate. (...), dacă nu ar mai toca primăria atât de mulţi bani pe evenimente culturale minore. Ţi-e ruşine când vezi că sunt mai mulţi cei de pe scenă decât cei care se uită la artişti. De asemenea, ar putea primăria şi indirect cetăţenii să aibă mai mulţi bani pentru cofinanţări dacă am reduce plafonul de salarizare în primărie. E foarte simplu. În momentul de faţă, plafonul cu salariile este undeva de 34%. Am putea ajunge undeva la 25-26%, nu mi se pare deloc mult, prin câteva măsuri: comasarea direcţiilor şi serviciilor. Au fost înfiinţate o mulţime de direcţii şi servicii, cu nemiluita pentru a-i mulţumi pe apropiaţii din PSD. Sunt prea mulţi şefi, e prea multă şefime pentru un oraş atât de mic şi atât de prost administrat", a declarat Ioan Turc.

Turc a dat ca exemplu, în ceea ce priveşte Primăria Bistriţa, faptul că există atât Direcţia de Urbanism, cât şi un Serviciu pentru Monumente. „Dacă ne uităm pe situaţia actuală vom constata că există o suprapunere flagrantă de atribuţii, de direcţii şi servicii. Ar trebui să fie mult mai puţini şefi. În schimb, în ceea ce-i priveşte pe muncitori, mulţi dintre ei cu salariul minim şi alţi oameni care lucrează pe execuţie, salariile ar trebui să crească. Uitaţi-vă câţi şefi sunt şi uitaţi-vă ce salarii au. Primăria trebuie dimensionată astfel încât să-şi îndeplinească scopul pentru care există, Primăria nu trebuie să fie nici paradis pentru unii, puţini câţi sunt, dar nici azil pentru săraci, pentru alţii. Muncitorii şi personalul de execuţie trebuie să aibă venituri mai bune decât are", a completat Ioan Turc.

Comentarii

24/11/18 10:54
Comentator

Sefime... sefime... dar ce salarii babane si-au "tras" numa...
Un "agent ( Cupper ) " de la Politia Locala , ( taietor de frunze ... ) are un salar mai mare decat un ofiter de jandarmi... ( Asta ca exemplu doar ... )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5