Ionuţ Cifor, învestit primar la Şieu. Va face echipă cu un nou viceprimar!

Ioan-Sebastian Cifor-Tiniș a fost învestit în funcţia de primar al comunei Şieu, în urma alegerilor locale parţiale. La ceremonia derulată în sala de şedinţe a Primăriei Şieu au participat prefectul Ovidiu Victor Frenț și membrii Consiliului Local.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat și proiectelede hotărâri privind încetarea mandatului de consilier local al domnului Ioan-Sebastian Cifor-Tiniș, ca urmare a demisiei și validarea mandatului de consilier local al domnului Someșan Ioan, ales pe lista Partidului Alianța Liberalilor și Democraților. 

Prefectul Ovidiu Frenţ a dat citire Încheierii Civile pronunțate de Judecătoria Bistrița prin care se validează alegerea domnului Ioan-Sebastian Cifor-Tiniș în funcția de primar al comunei Șieu, în urma alegerilor locale din 11 iunie 2017, după care primarul ales a depus jurământul, potrivit informării transmise de Instituţia Prefectului.

Tot în cadrul ședinței ordinare s-a adoptat și hotărârea de consiliu local prin care a încetat delegarea atribuțiilor de viceprimar către doamna consilier local Pașc Roxana-Bianca și prin vot secret a fost ales Ivan Mihai Pavel în calitate de viceprimar al comunei Șieu.

*** 

Fragment dintr-un interviu acordat cotidianului Răsunetul!

Rep.: Ce proiecte aveţi în derulare în 2017, la Şieu?

Ioan Cifor-Tiniș: Avem multe proiecte pe care le punem în aplicare în acest an. În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în baza OG 28/2013, sunt incluse două proiecte importante.

         Este vorba despre Reabilitarea, extinderea și modernizarea şcolii şi a grădiniței din Posmuș, investiţie de aproximativ 900.000 lei, dar şi de reabilitarea, extinderea și modernizarea școlii și a grădiniței din satul Ardan, proiect în valoare de 1.500.000 lei.

Cu sprijinul Guvernului României, printr-o finanţare de 500.000 lei, avem şi acest proiect de construire a unui pod nou peste râul Șieu, cunoscut drept “Podul Gostatului”.

Rep: Ştim că aţi pregătit un portofoliu de proiecte, în vederea obţinerii finanţării, atât prin programe guvernamentale, cât şi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Ne puteţi preciza câteva dintre aceste proiecte?

Ioan Cifor-Tiniș: Într-adevăr, avem mai multe proiecte pregătite, depuse, în vederea obţinerii finanţării. Am promovat două proiecte de asfaltare străzi în comuna Șieu, pentru localitățile Șieu și Ardan, în valoare de 5.535.000 lei, şi pentru localitatea Posmuș, în valoare de 2 600.000 lei. De asemenea, am propus construirea unui cabinet  de medicină generală, cabinet dentar și farmacie în  localitatea Șieu, tot pentru obţinerea de fonduri guvernamentale, proiect în valoare de  1,2 milioane lei.

În preocupările noastre sunt şi dotările pentru şcolile din Ardan  - unde propiectul prevede suma de 132.000 lei – şi din Posmuș, proiect cu  o valoare de 115.000 lei. 

Pe fonduri europene,  proiectul nostru vizezază asfaltarea de drumuri agricole în satele Șieu și Posmuș, cu o lungime de 10 km, în valoare de 1 milion de euro.

Rep.: - Înţeleg că sunteţi pregătit de muncă.

         Ioan Cifor-TinișIoan Cifor-Tiniș: - Fiind deja în cadrul administrației publice locale, eşti pregătit pentru ce va urma. E un avantaj, prin prisma cunoașterii acestor mecanisme, a procedurilor de respectat într-o primărie.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5