Ionuţ Simionca, deputat PMP: Am conştiinţa împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat o lege care salvează vieţi prin instalarea de bariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată

Deputatul PMP Ionuț Simionca a salutat aprobarea de către Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, a proiectului său de lege prin care propune instalarea de bariere sau semibariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor internaționale sau naționale, reducând astfel riscul de producere a accidentelor rutiere. „Se împlineşte un an de la cumplitul accident din Bistriţa în care 5 tineri au murit într-o maşină strivită de tren. Patru erau fraţi, iar între aceştia o copilă avea 12 ani. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Am conştiinţa împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat încă o lege care salvează vieţi”,  a declarat deputatul PMP de Bistriţa.

         „După mai bine de nouă luni de la depunerea proiectului, am satisfacția că, prin completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor principale din țară vor fi mai sigure. Doresc să le mulțumesc tuturor celor peste 100 de colegi deputați și senatori din toate partidele și formațiunile reprezentate în Parlament pentru sprijinul permanent pe care mi l-au dat pe tot parcursul legislativ al acestei inițiative”, a declarat deputatul PMP.

         Conform parlamentarului bistrițean, în România aproape 85 la sută din aceste treceri la nivel cu calea ferată sunt semnalizate prin indicatoare luminoase sau doar prin indicatoare rutiere. „Prin această lege, operatorul feroviar va avea în responsabilitate curăţarea vegetaţiei de lângă trecerile la nivel de cale ferată în vederea creşterii vizibilității, termenul limită pentru finalizarea acestei acţiuni fiind 1 ianuarie 2019. În plus, tot operatorului feroviar îi revine obligaţia instalării, până la 1 ianuarie 2020, de bariere pe drumurile principale, unde și vitezele de deplasare sunt mari, contribuind activ la prevenirea accidentelor dintre autovehiculele rutiere și trenuri, care sunt adesea urmate de pierderi de vieți omenești”, explică deputatul PMP Ionuț Simionca.

         Pentru tânărul parlamentar al Mișcării Populare, aflat la primul său mandat în legislativ, este deja a doua inițiativă legislativă pe care o urmărește și susține pe tot parcursul său până când este transformată în lege, după promulgarea aşa-numitei Legi Colectiv (Legea nr. 28/2018), prin care  spaţiile publice cu destinația de comerț, cultură sau turism, care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, sunt obligate să semnaleze lipsa autorizaţiei printr-un panou de avertizare. Ambele proiecte vizează creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Comentarii

08/06/18 12:06
Cititor

Domnul Ionutz, vad ca sunteti cel mai activ parlamentar de la noi ... Va propun sa initiati o lege la Parlamentul Romaniei, prin care cel putin studentilor " sefi de promotie " si celor din primele 5 locuri de promovabilitate la facultatile facute la zi, sa li se asigure posturi si locuri de munca calificata in meseria si specializarea respectiva, ca toti acesti copii, raman profund dezamagiti dupa finalizarea studiilor, nimeni nu-i angajeaza si pleaca efectiv din tzara cat vad cu ochii si odata ce-si gasesc locuri de munca in strainatate, nu se mai intorc inapoi niciodata .
Pierdem copii foarte buni si bine pregatiti si profita de acest lucru strainii care-i recruteaza ... si nimeni nu vrea sa priceapa si sa vada acest lucru la noi in Romania...
Asa ne pleaca cei din sistemul medical, cei din diverse meserii si calificari importante , bunii meseriasi si calificati in diverse domenii... si efectiv raman " acasa " numai " ni.mu.rugii " si cei care nici nu stiu nimic sa faca si care nici nu vor si stau cu mana-ntinsa la " hajutoare sociale " doar !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5