Deputatul Ionuţ Simionca: Vom avea o lege prin care salvăm vieţi. Bariere la trecerile de nivel cu calea ferată de pe drumurile europene

Deputatul Ionuţ Simionca susţine că în perioada imediat următoare va fi aprobată propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor. Astfel, trecerile de nivel cu cale ferată de pe drumurile europene şi naţionale, cu grad ridicat de producere a accidentelor rutiere, vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere de către administratorul căii ferate. Mai mult, administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor prin curăţarea vegeraţiei la o distanţă de 150 m de intersecţie. Ar fi a doua iniţiativă legislativă care devine lege a liderului PMP Bistriţa-Năsăud.

„Săptămâna trecută, am susţinut în Comisia de transport, proiectul de lege privind amplasrea de bariere la nivel d etrecere cu calea ferată.  A primit aviz favorabil în unanimitate. A trecut de Senat. 90%, legea e trecută. Vine în plenul Camerei Deputaţilor, cred că săptămâna viitoare. Dacă ajută Dumnezeu, avem o lege prin care salvăm vieţi, care îi obligă pe cei care guvernează ţara să pună bariere, semnale acustice şi luminoase la toate trecerile de nivel cu calea ferată de pe drumurile europene şi naţionale cu grad de risc ridicat”, a declarat deputatul Simionca, în cadrul unei conferinţe de presă.

            Iniţiativa parlamentarului bistriţean a fost susținută de 101 deputați și senatori de la majoritatea grupurilor parlamentare. Propunerea legislativă propune și sancțiuni pentru administratorii de căi ferate care nu îndeplinesc această obligație. Astfel, nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei la 250.000 lei, iar necurățarea vegetației va fi sancționată cu amendă de la 30.000 lei la 150.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5