Deputatul Ionuţ Simionca: Am depus o propunere legislativă prin care trecerile de nivel cu cale ferată de pe drumurile europene să fie semnalizate acustic, luminos şi cu bariere

Deputatul Ionuţ Simionca (PMP) a depus o propunere legislativă pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, acesta fiind susținută de 105 deputați și senatori de la majoritatea grupurilor parlamentare.

         „Proiectul legislativ legiferează tot ceea ce înseamnă căi ferate pe drumuri europene şi pe drumurile cu risc crescut de accidente. Toate trecerile la nivel cu calea ferată pe drumurile europene trebuie să aibă semnalizatoare luminoase, acustice şi bariere. În acelaşi proiect am impus celor de la CFR ca toate trecerile la nivel cu cale ferată de pe drumurile europene sau de pe drumuri cu risc ridicat să fie curăţate cel puţin 150 metri la stânga şi dreapta centrului intersecţiei”, a declarat deputatul Simionca, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acetuia, propunerea legislativă propune și sancțiuni pentru administratorii de căi ferate care nu îndeplinesc această obligație. Astfel, nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei la 250.000 lei, iar necurățarea vegetației va fi sancționată cu amendă de la 30.000 lei la 150.000 lei.

“Este un proiect important. Să nu uităm de tragedia de săptămâna trecută. Pe această cale transmit condoleanţe familiei. E trist să vezi cum administraţia locală stă cu mâinile în buzunar, cum anumite organism, cum e CFR, nu-şi fac treaba, şi atunci cred că, din punct de vedere al unui parlamentar, singurul lucru pe care puteam să-l fac, să repar e acest proiect legislativ”, a menţionat Ionuţ Simionca, adăugând că adoptarea acestui proiect va însemna salvarea multor vieţi omeneşti.

 

 

Comentarii

12/06/17 08:57
Comentator

FB propunerea...

13/06/17 09:20
Comentator

Ce lege domnule ? Ea exista de cand lumea, dar nimeni n-o aplica si nici nu urmareste acest lucru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5