Deputatul Ionuţ Simionca anunţă că se fac primii pași pentru instalarea de bariere la trecerile la nivel cu calea ferată în Livezile!

Deputatul Ionuţ Simionca (PMP) s-a întâlnit cu primarul comunei Livezile, Traian Simionca, pentru a discuta despre instalarea de bariere și semafoare la trecerile la nivel cu calea ferată din comună, în baza Legii nr. 154 din 26 iunie 2018, lege pe care acesta a inițiat-o.

„Primarul s-a dovedit interesat de subiect și am convenit că săptămâna viitoare va începe demersurile pentru rezolvarea problemei, cu atât mai mult cu cât, din cauza lipsei barierelor în comună, de Paște s-au format cozi de mașini de 6 km. Practic, traficul pe drumul european E58 a fost paralizat din cauza trecerilor la nivel cu calea ferată din Livezile, iar cozile de mașini au ajuns să blocheze intrarea și ieșirea din municipiul Bistrița. Este de așteptat ca aglomerația pe ruta Bistrița-Livezile să crească și mai mult pe perioada de vară”, a transmis deputatul Simionca.

Parlamentarul bistriţean a anunţat că va cere Ministerului Transporturilor să grăbească instalarea barierelor la nivel cu calea ferată din Bistrița, de pe strada Lucian Blaga și din cartierul Viișoara, având în vedere faptul că licitațiile pentru aceste obiective au fost finalizate, iar lucrările au început deja. „Atunci când vine vorba de punerea în practică a legii inițiate de mine, a Legii nr. 154 din 26 iunie 2018, fiecare secundă contează!  Dincolo de descongestionarea traficului, această lege poate salva vieți omenești”, a mai spus Ionuţ Simionca.

 

Comentarii

11/05/19 11:52
cititor

Ani de zile trebuie formalitatilor, ca pe ruta Bistrita- inspre Nasaud si inspre Bistrita-Bargaului, sa se instaleze la toate trecerile de CFR, bariere si mijloace cu semnalizare luminoasa care sa se inchida doar cand trece trenul, ori pur si simplu, schimbarea indicatoarelor cu " STOP " ... cu indicator " trunghi rocu su varful in sus, pe care sa fie pus semnul exclamarii " cu semnificatia ca soferii trebuie DOAR sa reduca viteza, sa se asigure si sa dea prioritate trenului daca se apropie, in rest, sa se desfasoare circulatia fara a fi obligati soferii sa opreasca masinile efectiv .
Pe aceasta cale ferata circula 4 trenuri in 24 de ore... si efectiv prin modul defectuos de semnalizare, creaza o adevarata busculada mai ales pe DN 15C( spre nasaud ) si la trecerile inspre Bargaie pe DE 576 - DN 17 ( inspre Vatra Dornei ) .
Este o vorba de duh romanesc si anume ( fara adresa si fara supararea cuiva anume ) :
" Cu prostu... nescolarizat,
Te lupti putin ... si ai scapat !
Dar... lupta este colosala...
Cu prostu... care are scoala " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5