Ionuţ Simionca: Parteneriat între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Universitatea de Medicină, Farmacie și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș! Vezi ce prevede!

Ionuţ Simionca, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă că aleşii judeţeni ai formaţiunii, în special dr. Lucian Pintea, împreună cu mai mulți colegi consilieri județeni au propus în Consiliul Județean un proiect care aduce beneficii în domeniul sănătății și educației pentru bistrițeni.

Mai precis s-a propus încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Universitatea de Medicină, Farmacie și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în vederea organizării în județul nostru de studii universitare de urgență în domeniul în care universitatea de medicină e acreditată.

Universitatea de Medicină, Farmacie și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș ar urma să autorizeze și apoi să acrediteze studii universitare de licență și studii postuniversitare la Bistrița Consiliul Județean asigură infrastructura procesului de învățământ iar Spitalul Județean de Urgență Bistrița asigură baza materială necesară instruirii practice a studenților”, a explicat Ionuţ Simionca.

         Liderul PMP BN a adăugat că printre beneficiile acestui proiect se numără faptul că absolvenții de liceu din Bistrița pot să urmeze Facultatea de Medicină, Farmacie și Tehnologie chiar la ei acasă – context în care desigur că va crește numărul de cadre medicale cu calificare superioară de la noi din județ – şi calitatea actului medical de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița va crește prin creșterea nivelului de pregătire profesională a personalului medical deja existent.

Proiectul d ehotărâre se va afla pe ordinea de zi a şedinţei orinare a Consiliului Judeţean, de vineri, 30 iulie.

Comentarii

29/07/21 15:27
Toni

"Vorba multă…sărăcia omului". Nu-i prima dată când se vorbeste despre o colaborare cu UMF Târgu Mureş. Incă din anul 2016 se discuta despre înfiinţarea, unui colegiu universitar pentru viitorii asistenţi medicali, în colaborare cu UMF Târgu Mureş, care pâna acum nu s-a realizat. (Vezi: http://www.timponline.ro/la-bistrita-se-va-infiinta-in-colaborare-cu-umf...). De asemenea, s-a vorbit mult si fără folos despre construirea unui campus universitar modern la Bistrita care sa uneasca laolalta Extensiile Universitare imprastiate in prezent prin tot orasul in spatii improvizate, fapt pentru care, influenta vietii studentesti la nivelul locuitorilor orasului este practic inexistenta. Cu toate astea, autoritatile locale au discutat in special cu universitatile UBB si UTCN sa creeze un campus universitar modern cu spatii de invatamant prevazute cu sali de curs si laboratoare, camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, parcuri cu alei, etc care sa aduca impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita, nu s-a facut nimic pana acum. Un astfel de Campus Universitar ar putea sa includa si cladiri de laboratoare cu spatii functionale pentru activitate de cercetare organizata la standarde internationale. Toate acestea ar fi de natura sa creeze un climat academic si o mai buna stabilitate a invatamantului universitar la Bistrita. (https://rasunetul.ro/la-bistrita-se-pun-bazele-unui-campus-universitar-c......)
Poate că de data asta prin incheierea unui parteneriat cu Universitatea de Medicină din Târgu Mureș pentru infiintarea unei extensii la Bistrița, vor fi demarate lucrările pentru construirea unui Campus Universitar. Cu atât mai mult cu cât primarul Ioan Turc a promis o nouă dimensiune strategică si anume "Bistrita Universitară" astfel incât orasul să se dezvolte ca o destinație pentru afaceri inovative, in strânsă legătură cu dezvoltarea invătământului superior.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5