La Bistriţa se pun bazele unui campus universitar comun - Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică

Preşedintele Consiliului Judeţean - Radu Moldovan şi prefectul judeţului  - Ioan Ţintean s-au întâlnit cu o delegaţie a Universităţii Tehnice, conduse de rectorul Aurel Vlaicu, la reuniune fiind invitaţi şi preşedintele CCI, Vasile Bar, dar şi reprezentanţii patronatelor din zona industrială. Tema principală a discuţiilor a vizat necesitatea implementării unui proiect pentru construirea unui campus universitar în judeţul nostrum.

          “Am discutat despre un proiect pe care l-am promovat ca idee încă de când am ajuns la Consiliul Judeţean, şi anume, construirea unui campus universitar în municipiul Bistriţa. Consider că judeţul nostru are nevoie atât de specialişti în domeniul socio-uman, cât şi de profesionişti în domeniile ştiinţelor exacte, care să susţină dezvoltarea sustenabilă a industriei locale.
          În acest sens, am avut discuţii cu Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, domnul Ioan Aurel Pop, pentru a dezvolta un campus universitar comun, între UBB şi UTC-N. Astăzi, am obţinut suportul şi din partea conducerii Universităţii Tehnice, dar şi a mediului de afaceri, care s-a arătat încântat de această idee.

În acest moment, am demarat procedurile legale pentru stabilirea locaţiei în care să fie amenajat campusul universitar şi acum lucrăm la perfectarea unui acord între Consiliul Judeţean, patronat, universităţi şi instituţii publice implicate în proiect.
          Cred că tinerii din judeţul Bistrița-Năsăud merită educaţie de calitate cât mai aproape de casa lor, iar eu, atât cât voi fi preşedintele Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca acest deziderat să devină realitate”, precizează  preşedintele Radu Moldovan.

Comentarii

28/02/14 11:55
Vizitator

La Bistrita este extrem de necesara crearea unui CAMPUS UNIVERSITAR modern adaptat cerintelor invatamantului superior. In plus un campus universitar care sa adune laolalta toate facilitatile vietii studentesti reprezinta intre altele si o stare de spirit pozitiva, creind un plus de atractivitate. Extensiile universitare inclusiv cea de la UBB functioneaza de ani buni la Bistrita in spatii necorespunzatoare improvizate. De aceea, influenta vietii studentesti la nivelul locuitorilor orasului este practic inexistenta. Cu toate astea, autoritatile locale nu si-au aratat interesul ca impreuna cu universitatile-mama sa creeze un campus universitar modern cu spatii de invatamant prevazute cu sali de curs si laboratoare, camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, parcuri cu alei, etc care sa aduca impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita. O locatie potrivita, aproape de oras dar si de platforma industriala ar putea fi in zona fostului CPL. Un prim pas s-ar putea face prin valorificarea cladirilor administrative dezafectate ale unor foste intreprinderi, precum cea de la CPL, in jurul careia sa se construiasca viitorul campus. Asta ar fi de natura sa creeze un climat academic si o mai buna stabilitate a invatamantului universitar la Bistrita.

28/02/14 13:21
Vizitator

In loc de tot felul de extensii universitare de trei lulele, la Bistrita ar fi extrem de necesara o extensie a facultatii de horticultura a USAMV-Cluj-Napoca, atata timp cat mai exista inca Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicola care ar putea fi o baza de instruire practica pentru studenti dar si un centru de cercetare pentru viitorul Institut de cercetari Horticole de pe langa USAMV Cluj-Napoca. Si asta cu atat mai mult cu cat in perioada urmatoare se preconizeaza un amplu program de reconversie a livezilor pomicole din Romania, lucru favorabil pentru absolventi care isi vor putea gasi un loc de munca in domeniul pregatirii in specialitatea horticola. Prin urmare, in loc sa-si bata capul cum sa mai distruga si ceea ce a mai ramas din Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicola Bistrita, politicienii bistriteni ar trebui sa se lupte pentru ceva constructiv, tinand cont si de existenta liceului agricol, care la randul sau ar putea deveni mai atractiv pentru absolveniti, acestia avand posibilitatea sa-si continue studiile universitare de profil in aceeasi localitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5