Ionuț Simionca (PMP): Mândru că sunt bistrițean! Tradițiile culinare și cultura populară din Bistrița-Năsăud au fost în centrul atenției în Parlamentul României

La invitația deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, mai mulți producători locali de produse agroalimentare și-au prezentat preparatele și tradițiile în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

„Am avut marea bucurie să fac cunoscute la București, cu ocazia Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești, tradițiile culinare și cultura populară din Bistrița-Năsăud. Brânzeturile, preparatele tradiționale din carne, sarmalele, vinul și țuica de prune, de pere, de mere de la noi din județ au fost în centrul atenției în Parlamentul României”, a declarat parlamentarul bistrițean.

La eveniment au participat Societatea cooperatistă Sângeorz Băi (președinte Larionesi Floarea Mariana), Societatea cooperatistă Ținutul Năsăudului (președinte Silași Ioan), Asociația crescătorilor de ovine și caprine Raiul Livezenilor (președinte Simionca Ioan) și Crama Jelna (director Moldovan Daniel).

„A fost una dintre cele mai reușite acțiuni de promovare a produselor tradiționale și a culturii populare ale județului nostru la care am participat. Tot respectul meu pentru poetul Grigore Guzu și pentru cei care i-au încântat astăzi pe colegii deputați cu mâncăruri și cu băuturi la baza cărora stau rețete transmise de la o generație la alta”, a concluzionat deputatul PMP Ionuț Simionca.

 

Vezi mai multe pe https://www.facebook.com/1065353630146161/posts/2925205874160918/!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5