Ionuț Simionca (PMP): Schimbările 'pe genunche' au dus la plecarea ministrului Educației

Referitor la demisia ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, deputatul Ionuț Simionca a declarat: „Domnul ministru a plecat exact așa cum a venit: din voința domnului Dragnea, sacrificat la masa negocierilor. Într-o perioadă când PSD scârțâie din toate încheieturile, iar coaliția cu ALDE se clatină la rândul ei, șeful PSD nu își poate permite să piardă sprijinul parlamentarilor minorității maghiare”.

În opinia parlamentarului bistrițean, deși ministrul Popa a stat mai puțin de nouă luni la conducerea Educației Naționale, acesta a avut timp să rămână în amintirea părinților și elevilor pentru câteva măsuri greșite pe care le-a luat. „În mai puțin de trei trimestre, domnul Valentin Popa a făcut mai multe schimbări 'pe genunche', reușind contraperformanța de a strica și mai mult bruma de educație care le era oferită copiilor noștri: manualele tipărite la Editura Didactică și Pedagogică sunt pline de greșeli pe care chiar și cei mici le-au sesizat; a penalizat universitățile recunoscute, cu tradiție, prin tăierea finanțărilor; a suprimat concursurile de numire în funcții, încurajând, astfel, nepotismul și promovarea pe criterii clientelare și, nu în ultimul rând a stricat echilibrul existent în învățământul minorităților naționale”.

Referindu-se la contextul politic actual, deputatul PMP Ionuț Simionca a spus: „Ordonanța care ar fi trebuit să asigure susținerea guvernării de către UDMR a avut efectul contrar și a dus la pierderea susținerii din partea minorității maghiare, care, la șantaj, a anunțat că suspendă colaborarea cu PSD pe orice altă temă până când nu rezolvă predarea limbii române în școlile maghiare. De partea cealaltă, viteza cu care Valentin Popa a plecat de la Educație, pentru o greșeală care nu îi aparține lui, ci consilierilor lui Liviu Dragnea, arată cât de fragilă este, în acest moment, coaliția majoritară, dar și cât de loial le este PSD celor care le-au făcut pe plac, au fost obedienți și nu au mișcat în front”.

În încheiere, vicepreședintele PMP Ionuț Simionca a lansat un apel către parlamentarii din opoziție, dar și către cei din actuala coaliție, arătând că „acum este momentul cel mai potrivit pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. La fel ca și președintele partidului nostru, Eugen Tomac, fac un apel către colegii din celelalte partide să semneze proiectul moțiunii de cenzură a PMP ”.

Deputat PMP, Ionuț SIMIONCA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5