IPJ BN: 55 de premise suspendate, marţi, pentru depăşirea regimului legal de viteză!

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii rutieri desfășoară în mod constant acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță și prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

"Ieri, 26 iulie a.c., pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente grave, produse pe fondul încălcării regimului legal de viteză, 20 de poliţişti ai Serviciului Rutier și structurilor teritoriale de profil din județ au acţionat cu 7 aparate radar, pe drumurile naționale.

Astfel, au fost depistați 44 de conducători auto care au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală prevăzută și 11 conducători auto care au depășit cu mai mult de 70 de km/h viteza legală. Viteza maximă înregistrată cu aparatul radar a fost de 155 de km/h, pe Drumul Național 17.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul zilei de ieri, pentru abaterile la regimul rutier constatate, au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 74.530 de lei. Din totalul acestora, 67 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, a fost dispusă suspendarea a 55 de permise de conducere. Totodată, au mai fost retrase 3 certificate de înmatriculare", se arată în comunicatul IPJ BN.

Prin aceste acțiuni, polițiștii bistrițeni urmăresc conștientizarea conducătorilor auto cu privire la urmările deosebit de grave la care se expun atunci când nu respectă prevederile privind regimul legal de viteză.

Poliţia reaminteşte că viteza peste limita legală constituie un factor determinat în producerea accidentelor de circulație din următoarele considerente:

•timpul de reacție în cazul unor evenimente neașteptate crește atunci când viteza cu care rulează autovehicul depășește cu mult limita legală;

•distanța de frânare crește atunci când viteza este mare;

•viteza excesivă crește semnificativ riscul producerii unui accident de circulație în special în cazul conducătorilor auto neexperimentați;

•câmpul vizual al conducătorului auto se îngustează pe măsură ce acesta conduce cu o viteză care depășește limita legală.

Polițiștii Serviciului Rutier recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de responsabilitate în trafic și să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere. Creșterea siguranței rutiere constituie o prioritate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5