ISJ BN: 32 de funcții de director/director adjunct vacante în școlile din Bistrița-Năsăud

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a dat publicității lista funcțiilor vacante de director și director adjunct pentru anul școlar 2018-2019 și procedura operațională de numire prin detașare în interesul învățământului pentru aceste posturi de conducere.

La nivelul județului, este vorba despre 32 de funcții de conducere, dintre care 7 în municipiul Bistrița. Este vorba despre funcția de director adjunct la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, director la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” Bistrița, director adjunct la Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, director și director adjunct la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița, director la Palatul Copiilor Bistrița și director la Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud.

Vacante sunt și posturile de director adjunct la Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, director adjunct la  Școala Gimnazială ”Grigore Silași” Beclean, director la Școala Gimnazială Cireșoaia, director la Școala Gimnazială Budacu de Jos, director la Școala Gimnazială Budești, director la Școala Gimnazială Ciceu- Giurgești, director la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” Ciceu- Mihăiești, director și director adjunct la Liceul Tehnologic Feldru, director la Școala Gimnazială ”Grigore Herinean” Galații Bistriței, director la Școala Gimnazială Matei, director la Școala Gimnazială ”Vasile Grigore Borgovan” Corvinești. Pe lista posturilor vacante pentru anul școlar 2018-2029 sunt și funcțiile de director de la Școala Gimnazială Milaș, Școala Gimnazială Miceștii de Câmpie, Școala Gimnazială Nușeni, Școala Gimnazială ”Dsida Jeno” Vița, Școala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul” Reteag, Școala Gimnazială ”Tiberiu Morariu” Salva, Școala Gimnazială Șieu-Odorhei, Școala Gimnazială Silivașu de Câmpie, Școala Gimnazială Spermezeu, cele de director și director adjunct la  Școala Gimnazială ”Nicolae Drăganu” Zagra, director adjunct la Școala Gimnazială ”Iacob și Ioachim Mureșanu” Rebrișoara și director adjunct la Liceul Teoretic ”Constantin Romanu Vivu” Teaca.

Pentru numirea directorilor și a directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Bistrița-Năsăud, potrivit recomandărilor din Nota M.E.N. nr. 570/DGMSPP/17.07.2018, se va asigura continuitatea conducerii unităților de învățământ, în cazul directorilor și directorilor adjuncți care au fost numiți prin detașare în interesul învățământului în anul școlar 2017-2018, pentru care nu au fost identificate disfuncții ale activității manageriale. În acest caz, directorii și directorii adjuncți vor completa acordul de numire pe care îl vor depune la Registratura I.Ș.J. BN în perioada2-14 august 2018.

În cazul în care directorul/directorul adjunct, care a fost numit prin detașare în interesul învățământului în anul școlar 2017-2018, se pensionează începând cu 01.09.2018, conducerea interimară este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, de un cadru didactic titular, numit prin detașare în interesul învățământului prin decizia inspectorului școlar general, cu avizul C.A. al I.Ș.J. Bistrița-Năsăud și cu acordul scris al persoanei solicitate.

În lipsa cadrelor didactice membre ale corpului național de experți în managementul educațional, inspectorul școlar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate, poate numi prin detașare în interesul învățământului, în funcții de director sau de director adjunct la unități de învățământ preuniversitar, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, și cadre didactice titulare în învățământul preuniversitar care nu sunt membre ale corpului național de experți în managementul educațional.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5