IŞJ BN: 85% din absolvenţii de clasa a VIII-a şi 67% din cei de clasa a XII-a au anunţat că se prezintă la pregătire!

Elevii din anii terminali s-au întors, de marţi, la şcoală, până pe 12 iunie urmând să facă pregătire pentru examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În perioada 2 - 12 iunie se vor realiza numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale, iar prezenţa în această perioadă la şcoală este opţională.

         Numărul celor care participă este greu de contabilizat, mai ales în mediul urban, pentru că fiecare clasă a fost împărţită în grupe de câte 10 elevi, cu care se lucrează separat, iar dacă un profesor predă la mai multe clase, programările se fac la diferenţe de zile.

         „Potrivit datelor pe care le avem la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, 85% din absolvenţii de clasa a VIII-a au anunţat că se prezintă la cursurile de pregătire. În prima zi, au participat 1983 din cei 2934 de absolvenţi. La clasa a XII-a, 67% dintre elevi şi-au anunţat intenţia de a participa la aceste cursuri de pregătire a examenului de bacalaureat. Marţi, au fost prezenţi 934 din cei 2290 de absolvenţi”, ne-a explicat inspectorul şcolar de specialitate Monica Buboly, purtătorul de cuvânt al IŞJ BN.

         Potrivit acesteia, nu au fost raportate situaţii deosebite. Elevii au respectat circuitele, procedurile cu dezinfectarea, şi nici nu au fost constatate stări febrile la copii. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5