ISU BN a aplicat 270 de amenzi în valoare de peste 400.000 lei

În anul 2018 au fost emise 124 de avize de securitate la incendiu, 2 avize de protecţie civilă, respectiv 74 autorizaţii de securitate la incendiu şi 0 autorizaţii de protecţie civilă. După verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, au fost respinse 109 de cereri  depuse în vederea obţinerii avizului, din care 99 de securitate la incendiu şi 10 de protecţie civilă.

În urma verificărilor în teren şi a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinţei esenţiale - securitate la incendiu - la construcţii, instalaţii şi alte amenajări, au fost respinse 40 cereri de autorizare de securitate la incendiu și 0 cereri de autorizare de protecție civilă.

În anul 2018 s-au executat un număr de 1155 controale de prevenire, cu 12,5 %  mai mult faţă de 2017, fiind constatate 5286 deficienţe, dintre care 1072 au fost soluţionate pe timpul controalelor, fiind aplicate 3452 sancţiuni din care 3200 avertismente şi 270 amenzi contravenţionale în cuantum de 422.014 lei.

Anul trecut, au fost executate 770 activităţi de informare preventivă,   şi anhume exerciţii de alarmare, evacuare şi intervenţi, instruiri /informări preventive, fiind derulate şi campanii naţionale.

În activităţile de pregătire a populaţiei (exerciţii de alarmare, informare preventivă a populaţiei, materiale informative, etc.) desfăşurate în localităţi, au fost angrenate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi voluntarii din cadrul serviciilor voluntare, acţiunea fiind instructiv - educativă atât pentru autorităţile publice locale, membrii SVSU, dar mai ales pentru cetăţenii din localităţi.

O prioritate a activităţii Inspecţiei de Prevenire a fost menţinerea operativităţii Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă constituite la localităţi. La nivelul judeţului Bistriţa - Năsăud, sunt constituite 62 servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. La nivelul județului Bistrița - Năsăud, sunt constituite 6 servicii private pentru situaţii de urgență.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5