ISU: Distrugere de muniție în poligonul Dorolea

Vineri, 28 august, începând cu ora 10.00, în poligonul Dorolea, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” a executat o misiune de distrugere a muniției ridicate în ultima perioadă în județul Bistrița – Năsăud. Elementele de muniție distruse au fost ridicate de către membrii echipajului din diferite zone ale județului Bistrița – Năsăud, din zone unde se fac lucrări de reabilitare a imobilelor, proprietăți private sau spații deschise.

Astfel, pentru distrugerea celor 425 de elemente de muniție s-au folosit 4,2 kg material exploziv. Au fost distruse: trei proiectile cal. 100 mm explozive, două grenade de mână defensive, o bombă aruncător cal. 82 mm, un proiectil cal. 76 mm exploziv și alte elemente de muniție (cartușe și tuburi cartuș).

Majoritatea elementelor au fost identificate în urma informărilor primite prin numărul unic de urgență 112, de la diferite persoane care, odată ce au conștientizat pericolul la care s-ar fi expus prin manevrarea necorespunzătoare a acestora, au solicitat intervenția echipajelor specializate.

Cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul muniției rămase neexplodată, cât și distrugere acesteia, sunt operațiuni complexe și extrem de riscante, de aceea recomandăm tuturor să apeleze în continuare numărul unic de urgență 112 pentru a solicita alocarea personalului calificat în astfel de misiuni.

Sursa: Compartimentul Informare si Relații Publice al I.S.U. „Bistrița”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5