Jandarmerie: 15 amenzi şi 38 de avertismente pentru cei care nu poartă masca de protecţie

          Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat și în ultimele 24 de ore cu acțiuni specifice de informare a populației dar și cu verificări executate, pe linia respectării măsurilor de protecție individuală și a păstrării distanțării fizice, în: centre comerciale, mijloace de transport în comun, piețe, gări, autogări, magazine și zone aglomerate.

          În ultimele 24 de ore, jandarmii au verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 16 locații, fiind aplicate 53 de sancțiuni, astfel: 15 amenzi în valoare de 10.500 lei și 38 de avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, jandarmii bistrițeni continuă și acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, cetățenilor care nu respectau măsurile de protecție individuală le-a fost explicat modul corect de purtare a măștii de protecție și implicațiile pe care le are purtarea incorectă a acesteia dar și importanța respectării distanțării sociale în această perioadă.

           Acțiuni de acest gen vor fi executate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu polițiști dar și cu alte instituții cu atribuții de control.        

         Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

         Vă recomandăm să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

        Respectați regulile de bază! Purtați corect masca de protecție, respectați cu strictețe igiena mâinilor și păstrați distanța de minim 1,5 m față de celelalte persoane. Apelați imediat medicul de familie pentru îndrumare, dacă apar simptome de boală sau apelați 112 în cazul unor simptome severe.   

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5