Jandarmii bistriţeni alături de cercetaşi la festivitatea împlinirii celor 20 de ani de activitate!

Sâmbătă, 22 noiembrie a.c., Cercetaşii Bistriţeni sărbătoresc 20 de activitate de voluntariat în judeţul nostru. În cadrul activităţilor festive organizate cu această ocazie, Jandarmeria Bistriţa va fi prezentă în mijlocul cercetaşilor la finalul campaniei “Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime!”, prin acordarea unor premii dedicate acestora, şi anume tricouri, rucsaci, şepcuţe, căni termoizolante şi brelocuri.        

“În luna august a acestui an, jandarmii s-au aflat în mijlocul cercetaşilor bistriţeni în tabăra de la Colibiţa în cadrul campaniei intitulate „Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime!”, în cadrul proiectului finanţat prin Programul de cooperare elveţiano-român. La acel moment, jandarmii le-au prezentat copiilor şi tinerilor aspecte privind protecţia mediului, atribuţiile Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud şi mai ales aspecte legate de petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă atât pe perioada în care se află cu părinţii cât şi când se află în astfel de locaţii doar cu profesorii însoţitori”, precizează purtătorul de cuvânt al IJJ BN, Georgeta Căşvan.

          Campania „Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime” are drept scop conştientizarea importanţei protejării mediului înconjurător, precum şi de a face cunoscut rolul pe care îl are Jandarmeria Română în asigurarea unui mediu sigur pentru turişti, în zonele montane. De asemenea, Jandarmeria Română îşi propune ca, prin derularea proiectului şi îmbunătăţirea cadrului de cooperare cu celelalte instituţii abilitate de la nivel central şi local, să contribuie la realizarea unui model integrat de asigurare a siguranţei publice, menit să contribuie semnificativ la dezvoltarea durabilă a turismului montan, prin adoptarea de standarde de excelenţă elveţiene.

           La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud există două posturi de Jandarmerie Montană la Rodna şi Piatra Fântânele şi o grupă de jandarmi în staţiunea balneară Sîngeorz-Băi. Postul de Jandarmi Montani Rodna menţine ordinea publică în zona montană protejată din arealul Parcului Naţional Munţii Rodnei, pe traseele turistice din zona cabanelor şi cea a pârtiei de schi amenajate la Valea Blaznei, Valea Vinului. Jandarmii montani din Piatra Fântânele execută misiuni de asigurare şi menţinere a ordinii publice în zona localităţii menţionate, iar  Grupa de Jandarmi Ordine Publică de la Sângeorz-Băi acţiunează pe raza staţiunii balneare. Aceştia sunt echipaţi şi antrenaţi corespunzător, pentru a contribui la menţinerea unui mediu montan sigur, la îndrumarea şi căutarea/salvarea turiştilor aflaţi în pericol, precum şi pentru aplicarea prevederilor legale în materie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5