În judeţul nostru sunt în pregătire 17 proiecte prin POR

Coşier a prezentat apoi stadiul implementării Programului Operaţional Regional 2007-2013 pe axe. La nivelul judeţului nostru pe domeniul 2.1 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale” sunt depuse cinci proiecte. „Licitaţia pe această axă nu este suspendată, se suspendă numai atunci când proiectele depuse depăşesc 150% din alocarea financiară, adică 187 milioane euro”, informa Claudiu Coşier. Acesta i-a mai întrebat pe cei prezenţi dacă în judeţul nostru mai există proiecte mature de transport, adică cu studiul de fezabilitate făcut în ultimii doi ani, pentru a fi depuse cât mai urgent. Reabilitarea străzilor din zona centrală a municipiului Bistriţa, şoseaua de ocolire a oraşului Năsăud, reabilitarea drumului Uriu-Târlişua şi a drumului de acces Colibiţa sunt proiecte care se doresc a fi demarate pe această axă.

Următorul punct l-a reprezentat Axa 3.1 care se referă la reabilitarea şi modernizarea infrastructurii serviciilor de sănătate, fiind prezentate activităţile eligibile. În judeţul nostru sunt două proiecte aflate în pregătire. Axa prevede că se pot obţine bani pentru ambulatorii, nu pentru spitale de urgenţă sau unităţi de primire a urgenţelor. Dacă Primăria Năsăud întâmpină probleme cu proprietatea pentru ambulatoriu, Consiliul Judeţean mai lucrează la studiul de fezabilitate şi auditul energetic.

Judeţul mai are patru proiecte în portofoliu depuse la Axa 3.2 privind reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale. Consiliul Judeţean vrea să obţină la această axă bani pentru reabilitarea centrului pentru persoane cu handicap neuromotor de la Nuşeni şi pentru Centrul de zi pentru persoane cu autism. Primăria Prundu Bârgăului lucrează la sttudiul de fezabilitate pentru Centrul Social rezidenţial de la Susenii Bârgăului. Avem un proiecte pe domeniul 3.4 – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale”.

Proiectul pentru atelierul şcolar şi Centrul de Documentare şi Informare la Liceul „Solomon Haliţă” din Sângeorz-Băi mai trebuie să obţină aviz pentru SF de la ISC. În judeţ sunt şase proiecte aflate în faza de precontractare pe domeniul 4.3 – „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, un proiect pe domeniul 5.1 – „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural” şi două proiecte pe domeniul 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”.

Depunerea cererilor de finanţare a fost suspendată, la nivelul regiunii, pentru domeniul 5.1 - “Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, ca urmare a depăşirii cu peste 50% a alocării financiare regionale pentru 2007-2013.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5