Judeţul, în sărbătoare

Noi titluri de cetăţean de onoare, acordate în acest week-end

La sfârşitul acestei săptămâni judeţul este în sărbătoare. Zilele Oraşului Sângeorz-Băi, ajunse la a cincea ediţie, au debutat încă de azi, spre seară fiind aşteptate recitalurile semnate de Direcţia 5, Hara şi Cassa Loco. Sâmbătă şi duminică vor fi serile dedicate folclorului, în centrul acestor manifestări se va afla Ansamblul Folcloric „Păuniţa”, ce aniversează 40 de ani de la înfiinţare. Alături de membrii ansamblului pe scenă vor mai urca Ansamblul “Transilvania” din Baia Mare şi Ansamblul de dansuri ”Moştenitorii” din Nisporeni, Republica Moldova, oraş înfrăţit cu Sângeorz-Băi, precum şi artiştii Traian Jurchelea, Saveta Bogdan, Dorina Oprea, Ana Strâmturean, Dorina Grad, Răzvan Năstăsescu, Dinu Iancu Sălăjanu şi Alexandru Pugna.

La Ciceu Mihăieşti are loc cea de a XLIII-a ediţie a Serbărilor Cetăţii Ciceului. Programul manifestărilor debutează sâmbătă, la ora 9.00, la Cetatea Ciceului cu instalarea taberei medievale, ziua încheindu-se cu întreceri cavalereşti. Tot sâmbătă, are deschiderea muzeului etnografic al comunei, lansarea volumului „Dor de acasă. Monografia localităţii Ciceu Mihăieşti” şi premierea cuplurilor longevive din comună. Acordarea titlului de cetăţean de onoare se va face de către primarul Valentin Mureşan pentru părintele Alexandru Şerban, de la Ciceu Corabia. Duminică, începând cu ora 13,00, la cetate va fi un spectacol medieval la care participă: Garda de Bistriţa; Formaţia de dansuri medievale Nosa, Arcaşii din Pustă, Cavalerul Ioan de Siebenburgen.

Sãrbãtoare la Matei este dedicată împlinirii a 620 ani de atestare documentarã. Programul include sâmbătă, de la ora 14.00, un spectacol cultural artistic, cu invitaţi din Ungaria. Duminică, va fi organizată o expoziţie de animale şi maşini agricole, urmată de concerte şi program cultural distractiv.

La Runcu Salvei, primarul Anchidim Pavelea, va acorda în numele Consiliului Local, la Căminul Cultural, duminică de la ora 13.00, titlul de „Cetăţean de Onoare deputatului Ioan Oltean. Urmează un spectacol artistic susţinut de Ansamblul Romanaţi din Caracal, Ansamblul Dor Românesc, Someşul-Beclean, Someşana-Năsăud, Brăduleţul- Lunca Ilvei, Roata-Runcu Salvei. Invitată specială este Ana Ilca Mureşan. Cu acest prilej va fi lansată şi cartea de poezii „Balada Dorului”, autor Grigore Pop. Despre carte vor vorbi Nicolae Bosbiciu, profesor şi scriitor, cel care i-a dedicat un text aplicat poetului Grigore Pop în postfaţa cărţii şi Vasile Dâncu, poetul autodidact de la Runcu Salvei, figură legendară a acestui loc, alături de Vasile George Dâncu director editorial Eikon. La aceste acţiuni vor asigura ordinea un număr de 40 de poliţişti şi 25 de jandarmi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5