Jurnal de la Paris: Pe culmile poeziei la Arcul de Triumf Paris

Poate ca nicaieri in lume libertatea poeziei nu se faca simtita mai bine ca la Paris- orasul inaltimilor, al metaforei si al prieteniilor in timp, dovedite la randul lor de Brancusi, Eliade, Cioran, Ionescu. Nu intamplator acestia si-au desavarsit opera in orasul luminii.
In cea de a doua zi a calatoriei cu poezia la Paris a scriitorilor din Bistrita Dorel Cosma, Elena M. Cimpan, Menut Maximinian si Victoria Fatu Nalatiu, au fost auzite versuri in limba romana si in limba franceza, in aceeasi companie a prietenului Joel Conte, de-a lungul bulevardului Champes Eliysee pana la Arcul de Triumf, care este un simbol al Parisului si un loc unde focul viu-care poate fi si al artelor, dar si al istoriei, este improspatat in fiecare zi printr-un ritual militar de seara. Din turnul Arcului, Parisul se arata ca un fascicol de raze, cu strazi care conduc in puncte importante ce definesc identitatea culturala, cum ar fi Sacre Coeur, noul cartier La Defance, Place de la Concorde si Place Saint Michell.
La invitatia Asociatiei Rencontre Europeenne Europoesie, delegatia romana a participat la un dineu oficial la unul dintre cele mai vechi edificii din Paris, din secolulul XVII, Le Procope, unde se intalneau si scriau clasicii literaturii franceze, J. J. Rousseau si Voltaire.
Ziua s-a incheiat cu o croaziera pe Sena, pornind de la Ponte Neuf, admirand fiecare obiectiv de pe valuri, intr-o atmosfera specific romantica Paris by night, ascultand muzica de pe maluri, cautand lumina Turnului Eiffel, care insoteste calatorul deschizandu-i noi orizonturi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]