La Beclean se face parc industrial inteligent cu 200 de milioane de euro

În orașul Beclean va fi amenajat un parc industrial de specializare inteligentă, administrația locală urmând să beneficieze de o alocare 200 de milioane de euro prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest unde a depus primul proiect din regiune, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.
Primul proiect pe parcuri industriale inteligente din ADR l-a depus Becleanul în data de 18 august pentru un grant de 200 de milioane de euro. Va fi în zona industrială, pe 5 hectare. Urmează să vină 10-12 firme.
ADR N-V, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, a publicat în 20 iulie 2023, Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte 132.A.1 –Sprijinirea dezvoltării parcurilor de specializare inteligentă.
,,Parcurile de specializare inteligentă sunt considerate o operațiune strategică în contextul specializării inteligente, deoarece acestea reprezintă o modalitate concretă de a promova și dezvolta sectoarele cheie și domeniile de specializare inteligentă ale regiunii Nord-Vest. Specializarea inteligentă se referă la concentrarea resurselor și competențelor în domenii specifice, în care regiunea sau zona are un potențial competitiv și poate obține avantaje economice și inovatoare semnificative. În Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest aceste domenii sunt identificate în cadrul Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest (RIS3), după cum urmează: sănătate, cosmetice și suplimente alimentare, agroalimentar, materiale noi, tehnologii de producție avansate și Tehnologia Informației și Comunicațiilor.
Parcurile de specializare inteligentă vor sprijini și stimula dezvoltarea și inovarea în domeniile identificate mai sus, prin facilitarea colaborării între companii, instituții de învățământ superior și de cercetare, autorități publice locale și alte părți interesate, pentru a crea un ecosistem favorabil inovației și dezvoltării în vederea creșterii competitivității mediului de afaceri”, se arată pe site-ul ADR N-V.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5