La Biserica de la „Coroana” slujesc patru preoţi

Duminică, 12 iulie 2009, Biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului” (Coroana), a devenit neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi prezenţi la un eveniment cu totul deosebit, prilejuit de instalarea a încă doi preoţi. Astfel că, la Biserica de la Coroana vor sluji, alături de preoţii Nicolae Feier şi Iosif Sabău, preotul protopop de Bistriţa, Alexandru Vidican, şi preotul Nicolae Boboia.

Concursul pentru ocuparea postului, vacant după pensionarea preotului protopop Viorel Baciu, a avut loc la Arhiepiscopia Clujului şi a fost câştigat de preotul Nicolae Boboia, provenit dintr-o familie de preoţi, ce a slujit până acum într-o parohie din Alba Iulia. Protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, după ce a slujit vreme de 28 de ani la biserica din Livezile, a fost numit de către mai marii Arhiepiscopiei, preot la Biserica de la Coroana.

Amintim faptul că în urmă cu câteva luni, la Biserica cu hramul „Sf. Trei Ierarhi” din Bistriţa (Odobescu), a ieşit la pensie, după o activitate prodigioasă, de 28 de ani, preotul Ioan Bartoş. În locul acestuia au venit doi preoţi, respectiv, Ioan Pintea de la Chintelnic, şi Ştefan Borodi de la Parohia Bârla-Sîntioana.

Instalarea celor doi preoţi de la Biserica de la Coroana a avut loc în prezenţa oficialităţilor municipale şi judeţene, a unui sobor de 9 preoţi, precum şi a unui important număr de credincioşi veniţi şi de la Alba Iulia, ca o recunoaştere a modului în care fostul lor preot, actualmente la Bistriţa, a slujit în parohia Stret de lângă Remetea.

Comentarii

05/11/12 21:12
Un credincios

Da-ti biserica inapoi greco catolicilor, hotilor ce sunteti!

05/11/12 21:12
Un credincios

Da-ti biserica inapoi greco catolicilor, hotilor ce sunteti!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5