Astăzi, părintele Ioan Vidican, din Arcalia, ajunge în dangătul jalnic al clopotelor în mijlocul credincioşilor pe care i-a păstorit 20 de ani. Peste 60 de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Andrei, aşteptaţi, luni, la înmormântare

Parohia Arcalia este în doliu. Cel care i-a păstorit pe credincioşi mai bine de 20 de ani, cu multă evlavie, P.C. preot paroh Ioan Vidican i-a părăsit pentru totdeuna, joi, plecând în înaltele ceruri, la bunul Dumnezeu, la doar 56 de ani, lăsând un gol imens în sufletele arcălenilor. Astăzi, părintele Ioan Vidican, vine pentru ultima dată în mijlocul credincioşilor, cortegiul funerar fiind aşteptat în jurul orei 15.00, de la Spitalul Bistriţa. După ce va încojura biserica de 3 ori, trupul părintelui va fi aşezat unde credincioşii îşi pot luat rămas bun, până luni. Astăzi este programată şi o nuntă la Arcalia, cununia fiind făcută de colegii părintelui ceva mai devreme, tocmai pentru ca apoi arcălenii să se poată reculege în linişte la catafalcul preotului.
Originar din Ilişua, unde s-a născut în 1959, părintele Vidican a venit la Arcalia, din Protopopiatul Cluj, după plecarea preotului George Marica, în anul 1994, ca paroh al Penitenciarului Bistriţa. În timpul preotului Ioan Vidican a fost făcut un iconostas sculptat din lemn de tei, împodobit cu icoane pictate de pictorul Ioan Mirică, zugrăveli, pardoseli, strane şi toate cele necesrae pentru a o adevărată biserică a Domnului. Lucrările s-au terminat la doar trei ani de când a venit preot, în anul 1997, când pe 26 octombrie a fost ziua în care P.S. dr. Irineu Pop Bistriţeanul împreună cu un sobor de 20 de preoţi a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii cu hramul Sf. Ioan Botezătorul. Tot el a sfinţit Biserica din Crainimăt. Părintele Ioan Vidican, datorită activităţii sale a fost ridicat în cea mai înaltă treaptă preoţească -iconom stavrofor cu dreptul de a purta cruce.
Cu inimile cernite de durere, credincioşii îl vor conduce pe preotul Ioan Vidican în lumea veşniciei sufletelor, luni, la slujba prohodului fiind aşteptat I.P.S. Andrei Andrecuţ, arhiepiscop şi mitropolit, înconjurat de un sobor de 60 de preoţi – fraţi întru credinţă cu cel care a părăsit această lume, conduşi de P.C. preot protopop de Bistriţa, Alexandru Vidican.
După ceremonialul religios din biserica din Arcalia, de la ora 12, părintele va fi condus la locul de veci la Ilişua, acolo unde avea casă şi dorea să se retragă la bătrâneţe. Părintele avea doi copii o fiică la Cluj, Cristina, şi un băiat în Franţa, Rareş.
Fie ca Domnul să-i facă odihnă veşnică întru Împărăţia Sa celui care L-a slujit o viaţă, iar familiei mângâiere.

Comentarii

05/07/15 06:25
Laura

DUMNEZO SA-L IERTE SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5