Nuntă în costume tradiţionale la castelul de la Arcalia. Teologul Nicolae, fiul preotului Ilie Pioraş, şi-a unit destinele cu Larisa

Într-un cadru natural deosebit, parcul și castelul din Arcalia, având ca ținută vestimentară obligatorie costumul popular,  am avut bucuria de a lua parte la căsătoria tinerilor Pioraș Nicolae Pamfil, absolvent de Teologie, și Țimbolmaș Larisa Milena, împreună cu părinții lor: preot Pioraș Ilie și Ana din Șieu-Măgheruș și Țimbolmaș Mirel și Angela din Chintelnic, nașii lor -  preot Linul Grigore și Oana, Vărărean Dorin și Virginia, Anton Paul și Paula, Roș Claudiu și Melania și rudeniile apropiate, oficiată de domnul primar al comunei Șieu-Măgheruș, Sorin Aurel Mititean.

Cămășile, iile mirilor și nașilor, au fost lucrate cu multă dragoste în model tradițional de bunicile miresei: mama Uță și mama Valeria. Tot ele au gătit și bucatele tradiționale. Cununia religioasă a fost săvârșită în biserica ortodoxă din Chintelnic de un sobor de preoți în frunte cu Protopopul Bistriței, părintele Alexandru Vidican.

Ca și acum, le vom fi mereu alături tinerilor miri, urându-le „Casă de piatră!”.

 Pr. Pioraș Ilie

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5