La Bistriţa, faza zonală a concursurilor pentru nevăzători

Într-o organizare de excepţie a Filialei Judeţene ANR BN, condusă cu pertinenţă şi profesionalism de către preşedintele Iacob Pop, a avut loc în 18 aprilie, la Bistriţa, faza zonală a concursurilor destinate nevăzătorilor – „Pe meridianele lumii” şi „Imaginea ta contează!”, care s-au desfăşurat într-o ambianţă deosebită la cunoscutul şi apreciatul Hotel Diana, managerul acestuia, Ionel Rus, oferind condiţii deosebite pentru desfăşurarea celor două concursuri.
La această activitate deosebită, găzduită de Bistriţa, au participat câte doi nevăzători, calificaţi la faza judeţeană, din 10 judeţe ale ţării: BN, AB, AR, BH, CJ, HR, MS, MM, SM şi TM.
Un juriu exigent şi profesionist, alcătuit din prof. Ana Hompoth – preşedintele juriului - din Cluj-Napoca, Susana Drăguşin – membru - din Bistriţa şi Iacob Pop – preşedintele Filialei ANR BN, în calitate de membru, au jurizat cu obiectivitate şi corectitudine, stabilind ordinea câştigătorilor şi clasamentul la cele două concursuri desfăşurate.
Menţionăm că prof. Ana Hompoth este şi preşedinta Comisiei de Femei pe ţară din cadrul ANR, iar secretariatul concursurilor a fost asigurat de Monika Lukacs de la Filiala ANR HR-CV, Elena Stan – Filiala ANR AR şi Camelia David de la Filiala ANR MS, ajutate de Elena Pop – secretar executiv la Filiala ANR BN, care a asigurat logistica împreună cu preşedintele Iacob Pop.
La primul concurs de cultură generală – „Pe meridianele lumii”, juriul a desemnat câştigătorul în persoana lui Vasile Bara din jud. Satu Mare, care a obţinut locul I, reprezentantul judeţului nostru – Petre Predescu obţinând un loc onorabil în clasament.
La concursul „Imaginea ta contează!”, la care au participat numai doamne şi domnişoare nevăzătoare, având şi o probă practică, locul I a fost ocupat de Mihaela Cojocaru din judeţul Timiş, reprezentanta judeţului nostru – Maria Lăcătuş situându-se pe un loc rezonabil în clasament.
Câştigătorii locurilor I, II şi III de la ambele concursuri vor participa la faza pe ţară a concursurilor pentru nevăzători.
A fost o acţiune utilă, necesară, benefică pentru această categorie de semeni cu dizabilităţi, inclusă în calendarul ANR, iar momentele de socializare oferite la Bistriţa le-au încântat sufletul şi ochiul interior.
Merită felicitări deosebite gazdele, inclusiv preşedintele Iacob Pop, organizatorii, juriul şi nu în ultimul rând câştigătorii, dar şi concurenţii care au dat dovadă de certe şi vaste cunoştinţe din diferite domenii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5