Bistriţa a găzduit faza zonală a concursurilor „Pe meridianele lumii” şi „Imaginea ta contează!”

Într-o organizare deosebită, la care au participat reprezentanţii a nouă filiale aparţinând Asociaţiei Nevăzătorilor din România (A.N.R.) din judeţele Alba-Hunedoara, Arad, Bihor, Cluj, Harghita-Covasna, Mureş, Maramureş, Satu Mare şi judeţul gazdă, Bistriţa-Năsăud, s-au desfăşurat sâmbătă, 11.10.2008, faza zonală a concursurilor destinate nevăzătorilor „Pe meridianele lumii” (cultură generală) şi „Imaginea ta contează!” (din „Codul manierelor elegante”) în cunoscuta şi cocheta locaţie – Hotel „Diana”.

Un juriu exigent şi pertinent, alcătuit de prof. şi scriitor Radu Sergiu Ruba, preşedintele A.N.R. şi al juriului, Iacob Pop – preşedinte Filiala A.N.R. Bistriţa-Năsăud şi Teofil Moldovan – vicepreşedinte al filialei judeţului nostru, au „monitorizat” şi au departajat concurenţii, în mod obiectiv, după criteriile stabilite de regulamentele concursurilor.

Astfel, din cei peste 20 de concurenţi, sorţii au decis, în urma probelor antrenante şi cu grad de dificultate mare, clasamentul, iar câştigătorii vor participa la finala pe ţară, care se va desfăşura la Râmnicu Vâlcea în data de 25.10.2008.

La concursul „Pe meridianele lumii”, locul I a fost obţinut de MARINEL GLIGOR din judeţul Arad, locul II – IOAN COROI din jud. Cluj, locul III – ŞTEFAN TIMAR din jud. Satu Mare şi menţiune FLORE NISTOR de la Filiala Alba-Hunedoara.

Doamnele şi domnişoarele au obţinut următorul clasament la concursul „Imaginea ta contează!”, după ce au desfăşurat şi o probă practică, de dexteritate, antrenantă, prin înfigerea de scobitori în cât mai multe măsline, locul I fiind obţinut de ALINA CIUVAR din jud. Maramureş, locul II – LILIANA FĂRĂGĂU din jud. Mureş şi locul III – CRISTINA NAGHIU din jud. Satu Mare.

Conducerea A.N.R. a premiat câştigătorii prin preşedintele acestuia, Sergiu Ruba.

Filiala A.N.R. BN a avut reprezentaţi, la primul concurs, pe SUSANA DRĂGUŞIN, iar la al doilea pe MARIETA PETRUŞ, care a avut o evoluţie bună faţă de alţi concurenţi.

Preşedintele A.N.R., Radu Sergiu Ruba, a precizat, în deschiderea activităţii că: „Aceste concursuri au rolul de a socializa nevăzătorii, iar valoarea unui cetăţean nu se stabileşte pe baza elementelor de cultură generală, indiferent din ce ţară provine, este un prilej de schimb de informaţii, un prilej de experimentare a unor domenii care pot să stea la baza unor acte profesionale ale nevăzătorului.

Referitor la cel de-al doilea concurs, pentru toate femeile şi fetele, imaginea contează, iar atunci când este vorba de nevăzătoare sau slab văzătoare, ea trebuie construită.

Participanţii sunt din Transilvania, care este „o ţară mare”, mai mare ca multe ţări independente din Europa, iar la Bacău şi Piteşti participă concurenţi din celelalte zone”.

Acţiunea a fost o reuşită, ţinând cont de faptul că nevăzătorii sunt semenii noştri şi au aceleaşi drepturi, iar filiala gazdă a judeţului nostru s-a achitat, cu brio, de obligaţiile privind organizarea, inclusiv prin generozitatea patronului IONEL RUS, iar conducerea filialei merită felicitările noastre.

De asemenea, se aduc mulţumiri d-lui SERGIU RUBA pentru modul cum se implică în bunul mers al filialei şi este prezent pe meleagurile noastre, cât şi conducerii ANR.

Felicitări organizatorilor, câştigătorilor şi participanţilor, urându-le succes în faza finală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5