La sediul Filialei A.N.R. Bistriţa-Năsăud

Nevăzătorii angrenaţi în concursuri solicitante – „Pe meridianele lumii” şi „Imaginea ta contează”

Într-o organizare de excepţie şi o atmosferă mobilizantă, destinsă, cu implicarea deosebită a d-lui Iacob Pop, preşedintele Filialei ANR BN, dar cu emoţiile fireşti ale fiecărui concurs, s-au desfăşurat, în data de 13.04.2013, începând cu ora 9.30, la sediul Filialei ANR Bistriţa-Năsăud, două concursuri pentru nevăzători, planificate de către ANR în Programul de activităţi organizate împreună cu filialele judeţene pentru socializare şi integrare în societate a nevăzătorilor.
Primul concurs, cu denumirea „Pe meridianele lumii” a fost un concurs de cultură generală, care a avut 220 de întrebări cu 3 variante de răspuns, nevăzătorul trebuind să o aleagă pe cea bună, a cuprins întrebări din diferite domenii, iar concurenţii au fost „supuşi” regulamentului de a răspunde la 10 întrebări notată fiecare cu 10 puncte.
Trebuie precizat faptul că la cele două concursuri au participat un număr important de nevăzători, de pe întreg teritoriul judeţului, de vârste diferite atât de genul masculin, cât şi feminin.
Juriul celor două concursuri a fost alcătuit din Iacob Pop – preşedintele Filialei ANR BN şi preşedintele juriului, Maria Lăcătuş – membru şi Maria Bordacs – membru, care au efectuat o jurizare obiectivă şi competentă.
La concursul „Pe meridianele lumii” nu a fost nevoie de departajare a concurenţilor, clasamentul final fiind următorul: Locul I – PETRE PREDESCU, locul II – TEODOR BINDEA, locul III – CAMELIA SAVU şi menţiune – MIHAI URECHE, concurenţii dând dovadă de ample cunoştinţe generale din varii domenii, mobilizându-se cu seriozitate pentru a răspunde corect.
Cel de-al doilea concurs – „Imaginea ta contează” a fost dedicat numai doamnelor şi domnişoarelor nevăzătoare, participante şi ele în număr mare, la care s-au adresat întrebări de 10, 20, 30 puncte, urmate de formarea unui catren cu patru cuvinte date, notat cu 40 puncte, iar proba practică a constat în împachetarea unei cămăşi bărbăteşti pentru călătorie, punctându-se timpul şi calitatea împachetării, fiind notată proba cu 50 de puncte maxim. A fost nevoie de departajarea concurentelor prin întrebări de baraj, clasamentul fiind următorul: Locul I – SAVU CAMELIA, locul II – SUSANA DRĂGUŞIN şi locul III – MARIETA PETRUŞ.
Câştigătorii, de la ambele concursuri, au fost premiaţi cu bani din donaţii şi sponsorizări.
D-na Elena Pop, secretar executiv al filialei şi examinatorul concursurilor, împreună cu d-na Emilia Negruşa – contabilul filialei, s-au angrenat în mod deosebit în activitate şi au participat, alături de nevăzători, la reuşita concursurilor.
La finalul activităţilor s-au desfăşurat momente de socializare a nevăzătorilor – prin discuţii privind problemele şi acţiunile filialei în viitorul apropiat, oferindu-li-se cafea, apă minerală, sucuri, apă plată tuturor participanţilor.
Activităţi necesare şi reuşite, iar „sufletul şi părintele organizatoric” al acestora, dl. Iacob Pop – preşedintele Filialei ANR B-N merită felicitări, la fel şi concurenţii şi câştigătorii, care ne vor reprezenta la faza zonală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5