Nevăzătorii în concursuri

„Pe meridianele lumii” şi „Imaginea ta contează”

Sediul Filialei Judeţene a ANR a găzduit, în data de 24.09.2011, începând cu ora 9,30, două concursuri specifice pentru nevăzători, stabilite de ANR, cu denumirea „Pe meridianele lumii”, cuprinzând întrebări din cinci domenii – misterele mileniului, literatură, America de Nord, invenţii şi inventatori şi muzică clasică instrumentală.

Cel de-al doilea concurs, „Imaginea ta contează”, a fost dedicat numai doamnelor şi domnişoarelor nevăzătoare, cu întrebări din romanul „Vălul pictat”, crearea a unui catren cu ajutorul a patru cuvinte date şi proba practică, care a constat în felierea unui chec, în felii cât mai egale, contra cronometru.

Juriul a fost obiectiv, s-a ajuns la întrebări de baraj, iar membrii juriului alcătuit din Iacob Pop – preşedinte juriu şi preşedintele Filialei ANR B-N, Corina Bârlădeanu – preşedinta Comisiei de Cenzori, Savu Camelia – membră, au jurizat, cu profesionalism, cele două concursuri şi au desemnat câştigătorii în urma punctajului obţinut.

La concursul „Pe meridianele lumii”, locul I a fost obţinut de IOAN FILIP, locul II – TEOFIL MOLDOVAN – vicepreşedinte filială, locul III – SUSANA DRĂGUŞIN – vicepreşedintă filială şi menţiune MIHAI PETRUŞ, iar la „Imaginea ta contează” locul I a fost ocupat de SUSANA DRĂGUŞIN – vicepreşedintă filială, locul II – ANA GRĂDIŞTEANU şi locul III – EUGENIA PETRUŞ.

A fost acordate premii în bani, iar locul I de la ambele concursuri vor participa la fazele zonale în judeţul Harghita.

De menţionat că preşedintele Iacob Pop s-a implicat în organizarea impecabilă a activităţii, la care au participat un număr foarte mare de nevăzători din cuprinsul judeţului şi municipiului, iar concursurile au scopul de socializare, integrare şi stabilirea de relaţii de colaborare şi prietenie între nevăzători.

A fost o acţiune cu conotaţii importante în viaţa nevăzătorilor, necesară, mobilizatoare, o reuşită, la care s-au servit sucuri, cafea, apă minerală, checurile feliate şi s-au purtat discuţii despre rolul şi importanţa filialelor ANR în viaţa nevăzătorilor.

Felicitări câştigătorilor, organizatorilor şi participanţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5