Echipajul năsăudean „Străjerii naturii”

La concursul „Împreună pentru natură”

Elevi de la Clubul Copiilor şi Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud, care fac parte din echipajul „Străjerii naturii”, vor pleca joi, 23 iulie, la Valea Blaznei, Pensiunea „Vio”, unde va avea loc etapa regională a concursului naţional „Împreună pentru natură”, sub egida Romsilva, Asociaţia „Eco-Sophia”. Participă şi Parcul Natural Munţii Maramureşului şi Parcul Naţional Munţii Apuseni.

Echipajul „Străjerii naturii”, format din 11 elevi cu vârste între 7 şi 14 ani, îndrumaţi de profesorii Dorina şi Ştefan Buia, cu sloganul „Să apărăm ce-i mai de preţ: NATURA!”, s-a pregătit pentru a face faţă celor trei probe din concurs: ecologizare, artistică şi cea denumită „Salvaţi pădurea” şi orientare turistică. Dacă primele două probe par mai uşoare, după cum mărturisesc participanţii la concurs, cea de-a treia este cea mai îndrăgită, cu toate că este destul de grea. Această probă este aşteptată cu emoţii deoarece traseul pe care-l au de parcurs prin pădure este presărat cu personaje din poveşti: Zâna cea Bună, Omul cu ceas, Spiriduşul pădurii etc., care, dacă primesc răspunsurile corecte de la concurenţi, îi îndrumă prin pădure pe traseul corect. Aici, în pădure, îl găsesc şi pe „Căpcăun” care, pe parcursul traseului, încearcă să-i prindă sau să-i abată pe cărări greşite.

Totul se termină cu bine când îl pot adormi pe Căpcăun cu cântece de leagăn. Concursul se încheie cu un frumos foc de tabără, unde are loc şi premierea celor mai buni. Echipajul care ocupă locul I va participa la faza naţională care se va desfăşura în luna august, urmând faza internaţională care se va desfăşura pe o perioadă de zece zile într-un parc naţional din Europa.

Vă mai informăm că acest concurs este televizat şi va fi „dat pe sticlă” de TVR2 sâmbătă, de la ora 11.00, la emisiunea „Împreună pentru natură”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5