Prietenii naturii, la Dumitra

„Omul poate stăpâni natura cât ţine seama de legile ei”
Grigore Antipa

Iubitorii de natură de la Şcoala Gimnazială Dumitra, elevi – membri ai Cercului de Ecologie şi Protecţie a Mediului „Prietenii naturii”, sub îndrumarea profesoarei de biologie Dorina Marele, au adus din nou un omagiu naturii prin derularea proiectului educaţional „Luna Pădurii 15 martie – 1 5 aprilie”.
Acesta s-a derulat prin activităţi foarte diferite, dorite de elevi: plantare de puieţi în pădurea Dumbrava din Dumitra, confecţionarea de cuiburi şi păsărele din lut, planşe, panouri cu ocazia zilei mondiale a păsărilor (1 aprilie). O activitate transdisciplinară a avut loc în şcoală, în 3 aprilie, unde elevii şcolii au asistat la un adevărat spectacol al colegilor din Cerc, unde aceştia şi-au etalat creaţiile: poezii, machete desene, colaje, ghicitori, planşe. Scenetele pe care le-au prezentat şi costumaţiile lor originale au scos în evidenţă talentul lor actoricesc şi imaginaţia în ceea ce priveşte crearea de costume.
Activităţile s-au încheiat prin servirea de ceai cald din fructe de pădure, împărţirea de fluturaşi cu îndemnuri pentru ocrotirea pădurilor şi premierera elevilor cu diplome pentru „Cel mai bun prieten al naturii”.
Prof. biologie, Dorina Marele
Şcoala Gimnazială Dumitra

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5