Vin sărbătorile la Dumitra

„Omul poate stăpâni natura cât timp ţine seama de legile ei”
Grigore Antipa

De la începutul carierei mele de profesoară de biologie la Şcoala Gimnazială Dumitra şi până astăzi, conduc un cerc de ecologie şi protecţie a mediului pe care l-am numit „Prietenii naturii”. I-am dat acest nume deoarece din el fac parte elevi care respectă natura, sunt într-adevăr prieteni ai acesteia. De fapt, ecologia înseamnă comuniunea cu natura.
Natura ne dăruieşte, cu bucurie şi simplitate, din plin, necondiţionat, toate bunurile sale. De cele mai multe ori, omul nu a ştiut sau a uitat să protejeze aceste daruri pentru el şi pentru generaţiile următoare.
Din această cauză am înfiinţat acest cerc de elevi unde derulăm diferite activităţi lunare, atât în natură, cât şi în sala de clasă, cu scopul de a crea atitudini pozitive ale elevilor faţă de mediul înconjurător.
Ultima activitate am desfăşurat-o în 5 decembrie şi a avut ca scop confecţionarea, de către elevi, din materiale reciclabile şi din natură, unor obiective specifice pentru sărbătorile de iarnă şi dăruirea lor oamenilor din sat, alături de urările tradiţionale: Crăciun fericit şi Sărbători fericire.
Oamenii ne-au primit cu bucurie şi au rămas impresionaţi de ideea noastră. Ne-au oferit dulciuri şi chemarea de a fi alături de ei şi anul viitor.
Fericiţi, ne-am întors acasă, mulţumiţi că acum, în Postul Crăciunului, am făcut fapte bune.
Profesor biologie Dorina Marele,
Şcoala Gimnazială Dumitra

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5