Educaţie ecologică la Şcoala Gimnazială Dumitra, în parteneriat cu SC Vitalia Servicii pentru Mediu

Prof. Dorina Marele

La Şcoala Gimnazială Dumitra nu se face educaţie doar la orele de curs, ci şi în afara acestora, în cadrul activităţilor extraşcolare.
De ani de zile, grupul ECO al şcolii, din care fac parte elevi, membri ai cercului de ecologie şi protecţie a mediului „Prietenii naturii”, sub îndrumarea prof. de biologie Dorina Marele, sunt implicaţi în proiecte educaţionale pe diferite teme, cu scopul de a-i conştientiza despre pericolele care ne pândesc, dacă nu mâncăm sănătos, dacă poluăm natura, dacă nu avem grijă de pădurile noastre.
În acest an şcolar, împreună cu profesoara de fizică-chimie Adriana Moişan, ne-am gâdit ca împreună să derulăm un proiect educaţionl care se referă la colectarea selectivă a deşeurilor, deoarece ne confruntăm cu „mormane de gunoaie” şi chiar este nevoie de educaţie în acest sens.
Zis şi făcut. În parteneriat cu SC Vitalia Servicii pentru Mediu, cu sediul la Tărpiu, derulăm, pe parcursul anului şcolar 2015-2016, proiectul cu tema „Vrem să ajutăm natura prin colectarea selectivă a deşeurilor”.
În data de 25 februarie a avut loc activitatea cu nr. 5, unde elevii au prezentat un adevărat spectacol, care a constat în scenete, machete, poezii, cântece, rebusuri, obiecte confecţionate de ei din material reciclabil, toate pe tema reciclării. La activitate au fost invitaţi elevi, profesori, părinţi, toţi au fost încântaţi de cele auzite şi văzute.
La sfârşitul activităţii, toţi au primit semne de carte cu mesaj ecologic şi bomboniere din hârtie confecţionate de ei, dulciuri.

Comentarii

08/03/16 11:05
Cititor

Pai, chiar ar fi benefice cateva lectii de educatie civica pentru " cio.par.lanii " nostri, ca peste tot vezi numai saci cu gunoaie aruncati , sau lasati din masinile care tranziteaza orasul ... vantul, ploaia si cainii telelei imprastiind toate gunoaiele pe taluzuri , spatiile verzi, ori pe carosabil , desi la capetele majoritatii "nodurilor stradale" se afla containere special construite pentru gunoaie . Daca urmaresti un anume "duhanas" sau pe cineva care consuma ceva dintr-o anume "punga" ori "sticla " din plasitc ori celofan... imediat le arunca jos, desi in imediata apropiere se afla cosuri de gunoaie .
Asta tine de educatia, de simtul civic si de felul nostru de a fi, adica un " bobor semisalbatic " , lenes, "moci.cos" si necivilizat , degeaba suntem obligati sa urmam cel putin 10 clase "elementare" . Incredibil si foarte deranjant, dar perfect... adevarat .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5