La datorie de Ziua Muncii

Sâmbătă, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările prilejuite de Ziua Tineretului, activităţi care se vor desfăşura atât în zona Pădurii Schulerwald cât şi pe Pietonal.
Măsurile de ordine publică vor fi asigurate de jandarmi pe timpul desfăşurării Crosului „Gabi Szabo” în Bistriţa dar şi a partidei de fotbal din cadrul Ligii a III a dintre Gloria II şi Voinţa Livezile, partidă care se va disputa în localitatea Livezile.
Sâmbătă, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică şi în oraşul Năsăud unde va fi organizat un spectacol cultural-artistic.
Duminică, jandarmii se vor afla la datorie asigurând măsurile de ordine publică în Pădurea Schulerwald unde vor fi organizate diverse activităţi cultural artistice cu ocazia zilei de 1 mai.
Pe perioada mini-vacanţei de 1 mai jandarmii montani se vor afla la datorie în zonele de agrement special amenajate pe raza judeţului, în zonele montane şi în staţiunea balneară Sângeorz-Băi.
Jandarmii Secţiei Staţiune Balneară Sângeorz-Băi, vor asigura măsurile de menţinere a ordinii publice pe raza staţiunii. Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie în zonele turistice, la Poiana Zânelor, unde s-a anunţat sosirea a numeroşi turişti dar şi pe traseele montane frecventate de către turişti. Jandarmii Postului Montan Piatra Fântânele vor asigura măsurile de ordine publică la acest sfârşit de săptămână atât în zona Castelului Dracula, în zona lacului Colibiţa cât şi pe raza localităţilor Bistriţa Bârgăului şi Prundu Bârgăului.
Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.
De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5