La mulţi ani, Oana Chirilă!

Astăzi, interul nostru dreapta îşi serbează ziua de naştere! Întreg colectivul CSM Bistriţa îi urează pe aceasta cale un sincer şi călduros "La mulţi ani!", multă sănătate, împliniri şi numai fericire!

La mulţi ani, Oana! 

 Oana Florica Chirilă (n. 3 mai 1981, Cluj-Napoca) este absolventă a Facultăţii de Educaţie şi Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca. A început să joace handbal în oraşul natal, impunându-se încă de junioară, obţinând nu mai puţin de trei titluri de campioană şi unul de vicecampioană.

         Din 1997 şi până în 2002 joacă pentru „U” Cluj, cu care cucereşte medalia de bronz. În 2002 pleacă la Elda Prestigio, formaţie cu care este, două sezoane, campioană, vicecampioană a Spaniei, câştigătoare a Cupei şi a Supercupei Spaniei. Joacă cu această formaţie în grupele Ligii Campionilor, în semifinalele Cupei EHF, fiind finalistă în aceeaşi competiţie în 2010.

În sezonul 2010-2011, a jucat la Itxako Reino Navarra, cu care câştigă toate competiţiile Spaniei şi ajunge în finala Ligii Campionilor. În 2011 se întoarce în ţară, la Oltchim Râmnicu Vâlcea, echipă cu care devine, în 2012, campioană naţională şi semifinalistă a Ligii Campionilor. Înainte de a veni la Bistriţa, Oana Chirilă a jucat un sezon la Alba Sebeş, cu care promovează în Liga Naţională.

         Palmaresul Oanei Chirilă este la fel de impresionant şi la lotul naţional, fiind campioană europeană de junioare (1999), campioană europeană de tineret (2000), campioană mondială universitară (2002), vicecampioană mondială senioare (2005), medalie de bronz la CE 2010.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5