La Năsăud, manifestări dedicate Zilei Naţionale a României

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, urmează a fi sărbătorită şi în Oraşul Academicienilor, aşa cum se cuvine. În acest sens, aşa cum ne spune primarul Dumitru Mureşan, a fost pregătit un program deosebit de bogat şi variat.

Manifestările debutează luni, de la ora 10,00, cu depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul oraşului, iar la 10.30, la statuia lui Ferdinand Întregitorul din parcul de la Policlinica veche, în acordurile fanfarei şi cu participarea veteranilor de război.

La ora 11.00, în sala festivă a Primăriei oraşului, va avea loc manifestarea solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Cultură. Particip cu expunerea „Reprezentanţi ai judeţului Bistriţa-Năsăud la Alba Iulia la 1918”- Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale BN, cu recitatori (Ioan Pintea, Virgil Raţiu, Nicolae Gălăţean); violoniştii: Ştefan Cigu şi Anghel Urs; Grupul „Pro opera” (CJC) cu soprana Cristina Stăuceanu, soprana Anita Hartig, mezzosoprana Alexandra Hordouan, tenorul Ştefan Pop, baritonul Horaţiu Ruşti, pianistul Cristian Lepădatu. Ansamblul folcloric profesionist „Dor Românesc” va încânta cu un repertoriu patriotic, punctul forte fiind atins de Corul „Osana” al Protopopiatului Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5